23948sdkhjf

Satser på spesialbygg

Maskinkjører Jørn Larsen hos rivespesialisten PeWe stortrives i sin nye Komatsu PC210 LC. Den er spesialbygd for tøffe rivejobber og er blant annet utstyrt med hev- og senkbar hytte.

Selger Roar Kristensen hos Hesselberg Maskin AS har Vestfold og Telemark som arbeidsområde og opplever stadig oftere at kundene har spesielle ønske utover det en standardmaskin kan tilby. I løpet av kort tid i høst har Kristensen vært med på overlevering av to spesialbygde maskiner. Foruten maskinen til PeWe har Hesselberg Maskin også levert en PC78US-8 ombygd som rail-maskin til Team anleggsservice AS i Bø i Telemark. Det er den første åttetonneren levert av Hesselberg Maskin som er bygd om til jernbanemaskin.

Felles for begge maskinene er at de har vært en tur til Sverige, nærmere bestemt til svenske CE-DE Group, for ombygging og tilpasning.

Konstruktør Lars Johan Läckgaard i Malmø er mannen bak spesialløsningene i gravemaskinen til Jørn Larsen. Han følger også opp i etterkant og vil gjerne ha tilbakemeldinger på hvordan det går når kunden er i gang med den nye maskinen, som er produsert ved Komatsus fabrikk i Newcastle i England. Selve hytta er den samme som ble levert fra fabrikk, men nå heves og senkes den lett ved hjelp av den ettermonterte funksjonen. Roar Kristensen, som har god nytte av sin bakgrunn som tekniker og servicemann før han gikk over til selgerjobben, gir gode skussmål til sine svenske samarbeidspartnere. - PeWe hadde god erfaring med Komatsu fra før. De ble med til Karlskoga, fikk se konseptet og likte det de så, sier Kristensen.

- Det som bygges der nede er veldig solid laget. Det er greie løsninger og fungerer helt topp. På en hytte som dette er det viktig at det ikke blir noen "sjøgang", men at løsningen er stabil og stiv og fin å kjøre, sier Kristensen til AnleggsMagasinet. - Denne maskinen er også levert med en kraftig reverserbar vifte.

Til rivejobber

Vi møter Jørn Larsen på jobb i Vestfossen i Øvre Eiker kommune, der han rydder et område som tidligere har vært benyttet som bilopphoggingsplass. Anleggsmaskinføreren fra Fyresdal i Vest-Telemark har nok å gjøre, men akkurat på denne jobben kommer ikke spesialfunksjonene helt til sin rett. - Jeg regner med at vi får mer bruk for hev- og senking av hytta når vi går over til rivejobber på bygg og lignende. Maskinen er det i alle fall ikke noe å klage på, og hev- og senkfunksjonen virker veldig stabil og god, sier Larsen, som trives på jobb hos en av de største rivespesialistene i landet med rundt 40 ansatte og en velutstyrt maskinpark for både utendørs og innendørs riving. - Vi har i alle fall nok å gjøre om dagen og merker ikke mye til finanskrisen, sier Larsen.

Kundetilpasning

Roar Kristensen og Hesselberg Maskin har det derimot betraktelig roligere nå enn for bare ett og et halvt år siden. Salget av anleggsmaskiner i Norge i 2009 er halvert i forhold til 2008. Men en god ting er kommet ut av nedgangen i anleggsbransjen. De som tar seg bryet med å ringe i dag er interessert i å kjøpe maskiner og ringer ikke bare for å sjekke priser. - Dette er kunder som vet hva de vil ha. Vi prøver å tilpasse oss ved å kunne tilby andre ting enn standardmaskiner. Den vi har levert til PeWe nå er den første vi har laget av denne typen, men vi kan også levere samme opplegg til andre maskiner med rettbom (fra 210 opp til 350) og langbom (fra 450 til 800). Samarbeidet med CE-DE har vi hatt i lengre tid og det er ytterligere styrket nå etter at Hesselberg overtok Komatus-agenturet i Sverige fra og med 1. november. Det som er fint med Komatsu er at det er en leverandør som har alle produkter i rangen, det gjør det lettere å komme opp med gode løsninger til kundene, sier Roar Kristensen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156