23948sdkhjf

Årets traktor: Valtra T202 Direct

Leserne av bladet Bedre Gardsdrift har kåret Valtra T202 Direct til årets traktor.

Det lave støynivået er en av grunnene til at Bedre Gardsdrifts lesere har kåret Valtra T202 Direct til årets traktor, mener importøren, Lantmännen Maskin AS. Den er nemlig i en klasse for seg selv.

Tester har vist en støyverdi på 68 dB ved kjøring på landevei i 50 km/t. Målingen er fortatt med avansert måleutstyr i midten av førerhuset både av Lantmännens egne folk og de er kvalitetssikret av Valtra-kunder.

- Normalt ligger støynivået på en traktor på mellom 73 og 74 dB. Det er en enorm forskjell på normaltallet og resultatene fra T202 Direct, sier Roy Pedersen i Lantmännen Maskin AS i en pressemelding.

Trinnløs gearkasse

"Var et par prøveturer hos forhandler med litt instruksjon. Har aldri kjørt mer stille traktor, og jeg har prøvd mye", skriver en leser av Bedre Gardsdrift på debatt-bloggen.

Den trinnløse gearkassa bidrar sammen med det lave støynivået til å høyne arbeidskomforten. Direct-serien skiller seg ut fra andre traktorer med trinnløs transmisjon ved at det i realiteten er fire trinnløse transmisjoner i én gearkasse.

- Traktorføreren kan enkelt velge det ideelle kjøreområdet og på den måten gi et optimalt samspill mellom motor og transmisjon, sier Pedersen.

Førerfjæring

Også det helt spesielle fjæringssystemet som Valtra kaller AutoComfort, bidrar til kjøreglede.

- Hvis man vil forbedre kjørekomforten, må man kunne regulere støtdempingen for forskjellige kjøreforhold. På veien skal støtdempingen være "myk", men i terrenget skal den være "hard". Valtras semi-aktive AutoComfort førerfjæring tilpasser seg automatisk ulike kjøreforhold, forklarer Pedersen som er trygg på at Valtra T202 Direct blir den markedsledende traktoren og det naturlige valg både for bonde- og entreprenørmarkedet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062