23948sdkhjf

Ble for store hver for seg

Veidekke og Hæhre Entreprenør fryktet at Konkurransetilsynet ville si nei til mer samarbeid mellom de to store selskapene. Oppkjøpet sikrer fortsatt samarbeid.

Det er Drammens Tidende som på sine nettsider skriver at oppkjøpet skjer for å komme Konkurransetilsynet i forkjøpet. Hvis ikke Veidekke hadde kjøpt opp 51 prosent av Hæhre Entreprenør i Vikersund hadde nemlig tilsynet satt en stopper for samarbeidet.

To store

Hæhre er en av landets største innen masseforflytting, mens Veidekke er en ledende aktør når det gjelder blant annet bruarbeider. Sammen blir de en enorm aktør i bransjen. De to har hatt et tett samarbeid og ifølge avisens kilder er de to selskapene redde for at Konkurransetilsynet vil mene at samarbeidet er konkurransevridende overfor andre aktører. Det vil tilsynet ikke akseptere.

Samarbeidet om bygging av nye E-18 på strekningen Sky-Langangen har gitt mersmak, men skulle samarbeidet fortsette måtte det bli som ett selskap. Dette er en av de største veijobbene noen gang i Norge og har en verdi på 1,2 milliarder kroner.

Ingen endring

Etter det Drammens Tidende er kjent med vil ikke oppkjøpet av de tre Hæhre selskapene, Hæhre Mek Verksted, Hæhre Entreprenør og Hæhre Maskinutleie få noen innvirkning for de ansatte. Navnet skal også bestå. Det er også en rekke andre selskaper som eier helt eller delvis av Hæhre-familien, men disse er ikke involvert i Veidekkes oppkjøp.

Intensjonsavtale signert

Det var sent i går kveld at en intensjonsavtale om oppkjøpet ble skrevet under. I de nærmeste måneder vil det foregå finskriving av avtalene og hvordan dette skal organiseres i fremtiden. I en børsmelding antydes det at dette arbeidet vil være avsluttet innen mars neste år. Hvor mye Albert Kr. Hæhre får for sine aksjer er heller ikke kjent.

Storebror

Veidekke er ett av Skandinavias største entreprenørselskaper med 6.000 ansatte og en omsetning på 16. milliarder kroner i året. Hos Hæhre er det en omsetning på godt over en milliard kroner i 2010, og selskapet har 450 ansatte.

Les også: Veidekke og Hæhre satser sammen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078