23948sdkhjf

Liten gigant fra Nederland

Det som startet med produksjon av landbruksutstyr i et nedlagt fjøs for snart tjue år siden, er blitt til et selskap med ny og moderne fabrikk hvor det i dag produseres små, men sterke hjullastere.

Den nederlandske produsenten Tobroco Machines har siden 2001 produsert små hjullastere. Selskapet har hovedkontor og fabrikklokale i Oisterwijk, noen mil sør for Amsterdam, og her produseres minilasteren Giant i nye fabrikklokaler.

Selskapet har forhandlere i flere europeiske land og maskinen har vært solgt på det norske markedet i noen år. Tidligere i år inngikk Hymax AS avtale med Tobroco Machines om import av minilasterne til Norge.

X-tra

Giant leveres i til sammen 22 forskjellige varianter med løftekapasitet fra 1550 til 3150 kilo. Maskinene er utstyrt med enten en 3- eller 4-sylindret motor fra Kubota, de har hydrostatisk drift, midjestyring, hydraulisk HK-feste og har toppfart på opp til 28 km/t. De minste modellene har ett gear forover, mens de største har to. Giant leveres med to forskjellige løfteaggregat, normalt og lavt. På modellen med X-tra i betegnelsen, er innfestingen til løfteaggregatet lavere for å bedre sikten til føreren fremover. X-tra modellene har også høyere lastekapasitet. Modellene leveres med alt fra enkel sikkerhetsbøyle til innelukket hytte med varmeapparat. Frem til nå har man kunne fått modellene med hytte uten dører, men fra nyttår vil alle med hytte bli levert med dører som standard.

I fabrikklokalene i Oisterwijk foregår all montering og klargjøring av minilasterne. Sveising av rammer og produksjon av førerhytter foregår hos underleverandører, etter tegninger fra Tobroco Machines' ingeniører. All nyskapning og bygging av prototyper foregår ved selskapets hovedkontor som ledes av gründer og eier Toine Brock.

- Selv om første halvår i år var vanskelig, virker det som om det verste er over og vi kommer til å levere 1000 maskiner i år, sier Brock.

Fremtiden ser Toine Brock lyst på. De er i gang med å utvikle en ny liten teleskoptruck og en prototyp på en teleskoplaster står allerede klar i lokalene.

- Vi regner med å levere rundt 3000 maskiner årlig innen 2020, avslutter Brock.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094