23948sdkhjf

Mesta selger Mesta Industri

Styret i Mesta har akseptert et bud fra Lemminkäinen Norge as på alle aksjene i Mesta Industri as. Lemminkäinen overtar Mesta Industri først i februar, etter at fristen for innsigelser fra Konkurransetilsynet utløper. Avtalen ble signert 17. desember og salgssummen er 120 millioner kroner.

Mesta Industri består av de to tidligere Mesta-selskapene Mesta Asfalt og Mesta Stein, og driver med produksjon av stein og asfalt samt utlegging av asfalt. Salget av Mesta Industri omfatter alle ansatte, maskiner og materialtak i selskapet. Mesta Industri omsatte i 2009 for 920 millioner kroner og selskapet har 169 fast ansatte.

Det har de siste årene vært gjort en stor jobb fra de ansatte for å få ned kostnadene i Mesta Industri. Det har de lykkes godt med og selskapet har nå et kostnadsnivå på linje med bransjen for øvrig.

Når det likevel har vært krevende å oppnå lønnsomhet skyldes det at asfaltbransjen er en bransje som i lang tid har vært preget av overkapasitet, tøff konkurranse og lave marginer. Det er derfor et stort behov for en konsolideringen i bransjen. Lemminkäinens kjøp av Mesta Industri er et viktig element i den prosessen.

- Vi har vurdert hva som ville være best for Mesta, Mesta Industri og selskapets ansatte. Når Lemminkäinen kom på banen med et godt tilbud som også var industrielt riktig for Mesta Industri har vi valgt å selge selskapet. Det er min oppfatning at dette også er den løsningen som er best for de ansatte i Mesta Industri, sier konsernsjef Harald Rafdal i Mesta.

- Jeg vil takke de ansatte i Mesta Industri for god innsats gjennom mange år og ønsker de lykke til hos ny eier. De ansatte i Mesta Industri har kompetanse som jeg er sikker på den nye eieren vil nyte godt av, sier Rafdal.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078