23948sdkhjf

Hitachi øker

Hitachi øker kapasiteten ved å bygge ny fabrikk for kjempegravemaskiner.

Verdens største produsent av kjempegravemaskiner, Hitachi Construction Machinery, planlegger å bygge en tredje fabrikk i Japan på grunn av en økende etterspørsel for termisk kull.

Øker produksjonen

Fabrikken som skal ligge i Ibaraki-regionen nordøst for Tokyo, er planlagt å starte produksjon allerede i 2013. Hitachi har 40 prosent av den globale markedsandelen for gruvebaserte anleggsmaskiner mellom 120 og 800 tonn. Den nye fabrikken skal være med på å øke salget av disse til 2,8 milliarder dollar innen mars 2014. Dette vil si en økning på 20 prosent i inntekter.

Hitachi planlegger en økning på 60 prosent av maskiner på over 120 tonn. I 2014 vil de produsere 360 enheter og det følgende året skal 510 slike kjempemaskiner produseres. Samtidig vil sannsynligvis salget av dumpere på over 140 tonn bli tredoblet i løpet av tre år, tror de.

Hitachi ønsker å øke sine inntekter fra gruvemarkedet siden konkurransen i det vanlige anleggssegmentet øker fra Kina. Samtidig øker etterspørselen for termisk kull i nasjoner som India, hvor behovet er 14 prosent høyere enn de tilgjengelige ressursene.

Trosser nedgangstider

Den noe større konkurrenten fra samme land, Komatsu, har gjort avtale med Rio Tinito Group og skal levere 150 førerløse dumpere til jerngruvedrift i Australia innen 2015. Caterpillar, verdens største anleggs- og gruvemaskin produsent, har meldt en 20% økning i inntektene i 2012. I følge Caterpillar betyr ikke Europeisk gjeldskrise og langsom amerikansk vekst noen nedgangstid. På tross av at Hitachi har gått ned 21 prosent i verdi dette året, har det japanske selskapet igjen begynt å øke.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062