23948sdkhjf

Vei og Anlegg 2012:: Større med flere

MGF lanserte i går sine planer om deres "Vei og Anlegg 2012". En solid økning i utstillerareal og et mål om publikumsrekord lover godt.

Vei og Anlegg 2012 utvider arealet. I tillegg vil et nytt anleggssegment samles for første gang.

Brønnborepaviljong

For første gang vil nemlig brønnboremiljøet bli samlet for i Norge. Med sin egen brønnborepaviljong vil også dette bransjemiljøet få sin treffarena. Da vil en viktig del av anleggsbransjen som foreløpig ikke har hatt noen egen møteplass få dette som en arena for sitt fagfelt. Dette blir et prøveopplegg det første året, men MGF ser for seg at denne nye paviljongen har potensial til å bli større allerede neste gang.

Peker oppover

På en pressekonferanse i går kunne direktør i Maskingrossistenes Forening, Anita Helene Hall presentere postiive tall for bransjen.

De ser nå en ny oppgang etter noen dramatiske og usikre år. Både deres egne og tall utarbeidet av prognosesenteret peker oppover.

Maskingrossistenes Forening ser på tallene de får innrapportert fra sine medlemmer, disse hinter om et resultat som kan komme opp i et 2005-nivå. I hvert fall om salget har holdt ut det siste kvartalet. Det vil si 2500 solgte maskiner.

Prognosene for bygg og anlegg er gode, men med forbehold om et usikkert og urolig Europeisk marked.

Store planer

Planene for neste års Vei og Anlegg er grovt sett klare. Det er snakk om økte arealer både utvendig og utvendig. I tillegg har altså MGF satt seg et mål om 23.000 besøkende, noe som i så fall vil bli rekord.

Vei og Anlegg-messen i 2009 tok opp hele 40.497 kvadratmeter av området til Exporama på Helleredusletta. I mai 2012 øker arealet til 49.000 kvadratmeter.

Allerede nå kan MGF-direktøren melde om 45.000 solgte kvadratmeter og det er stor interesse og pågang fra utstillerne. Uteområdet er stort sett fullt, men det skal være muligheter for å utvide med 2000 kvadratmeter får vi vite.

- Vi oppfordrer alle til å bestille plass så snart som mulig nå, ikke vent til fristen som er 15. januar 2012. Det er ikke sikkert det er så mye igjen da, forklarer hun.

Hun forklarer også at flere av utstillerne har økt sitt areal betraktelig, så økningen i areal på drøye 10.000 kvadratmeter ser ut til å ha vært en riktig avgjørelse så langt. En ny hall i Exporamasenteret vil også gi 5500 innendørs kvadratmeter

Temadager

Så langt ser programmet spennende ut med forskjellige temadager. På åpningsdagen, onsdag den femte mai, blir temaet "Det offentlige Norge" med Kåre Vallebrokk og andre gjester. Det skal bli litt pomp og prakt med eget korps, blir vi forklart. Torsdag tilhører ungdommen og en rekke skoler og utdanningsinstitusjoner blir bedt inn. MGF satser på at utstillerne bruker ekstra tid på de unge denne dagen. Fredagen er satt av til miljø og sikkerhet, mens lørdagen ikke har fått noe tema. Dette er likevel den best besøkte dagen med 10.000 besøkende i 2009. Det totale besøkstallet havnet da på 18.000 personer.

- Målet i år er å få rekord med 23.000 besøkende, avslutter Anita.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096