23948sdkhjf

Retrade:: Fra verktøy til fabrikker

Retrade ble skapt som et resultat av etterspørsel i markedet. I dag selges alt fra ryggsekker til fabrikker gjennom de norske nettsidene.

Retrade er en systemleverandør som drifter nettauksjoner av overskuddsmateriell. De er allerede godt etablert i hele Norden og de baltiske statene.

Bransjebehov

Det ble etablert for å serve de store innen bygg og anlegg. Initiativet kom fra bransjen selv. De trengte en kanal som kunne synliggjøre og selge overskuddsmateriell til markedspris.

Store aktører

Det var snakk om store mengder og derfor var utfordringen å få det synliggjort for hele markedet. Systemet i dag er derfor utviklet basert på tilbakemeldinger fra Mesta, Cramo og flere andre store aktører.

Noen av dagens kunder er Mesta, Ramirent, Statoil, Skanska, AF-gruppen, Cramo og Forsvaret. Store aktører altså. Ramirent har størst volum og selger mye verktøy.

Mascus-avtale

Retrade har lenge brukt Mascus som en av sine samarbeidspartnere, nå er avtalen utvidet til å gjelde et fullt integrert system.

Det vil si at alle objekter som er interessante for Mascus blir automatisk lagt ut der etter det har kommet opp hos Retrade. Ole Anders anslår det til å være 95 prosent av alle objektene.

- I løpet av 2012 vil det bety et sted mellom 8000 og 10.000 ekstra annonser på Mascus, forklarer han.

Godkjennes

Ole Anders Kampelien var en av grunnleggerne av systemet og er nå leder for selskapet. I Norge er det ti ansatte og på de syv landene totalt er det 17 ansatte. Trafikken på sidene er i dag fra 150 ulike land, men alle kjøpere må godkjennes av Retrade-systemet før det kan gis bud.

- Gjennom dette systemet er vi skånet for useriøsitet, vi har full kontroll og følger med på det som skjer, forklarer Ole Anders.

Syv land

Det gis kundeservice for alle syv landene og Retrade drifter systemet. Resten blir gjort av selger og kjøper. Aktører som bruker sidene opererer innen anlegg, industri, offshore, logistikk og finans, de første auksjonene fant sted i 2007.

Fabrikker

Siden oppstarten i 2007 har det gått omtrent 30.000 transaksjoner gjennom systemet. Omløpshastigheten er på 14 dager og det er snakk om alt fra små håndverktøy til hele fabrikker.

Typiske objekter er maskiner, biler, tunge kjøretøy, inventar, produksjonslinjer og til og med noen båter.

Utropsprisen skal settes på et fornuftig nivå, så er det opp til markedet å bestemme markedsprisen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064