23948sdkhjf

Verdens høyeste betongpumpe

Ingen over, ingen ved siden. Dette Zoomlion-bygget og Scania-chassiet, havner i Guinnes rekordbok med sine 101 meter.

Verdens høyeste betongpumpe finner du montert på en syvakslet Scania. Det er kinesiske Zoomlion som har produsert pumpen som har syv seksjoner, hvorav de fire ytterste i karbonfiber. Rekkevidden er hele 101 meter.

Betongindustrien har tatt frem stadig lengre konstruksjoner og denne gangen er det Scania som fikk i oppdrag av Zoomlion å ta frem en lastebil som som kunne bryte den magiske 100-metersgrensen.

Syvakslet fra Södertälje

For å klare vekten av den store bommen, hentet man frem et syvkakslet chassis fra Scania i Södertälje med komplettering fra Laxå Special Vehicles.

Med sine 15,5 meter er det sannsynligvis det lengste chassiset som Scania noensinne har laget. Motoren er en Scania V8 på 620 hester.

Det kompliserte påbygget er utviklet av Zoomlion i samarbeid med Cifa, en italiensk produsent av anleggsutstyr og datterselskap av kinesiske Zoomlion.

Inn i Guinnes

Zoomlion 101-7RZ er ikke mindre enn verdens høyeste betongpumpebil med en rekkevidde på 101 meter eller 30 etasjer.

Kapasiteten er 245 kubikkmeter i timen.

Det hele bidrar altså til at Scania, sammen med Zoomlion og Cifa har pumpet seg inn i Guinnes World Records.

18,5 meters lastebil

Totalt er dette spesielle kjøretøyet 18,5 meter langt. En uvanlig løsning er at pumpen er montert på et "normalt" lastebilchassis og ikke et spesialkjøretøy. Dette gjør jo også sitt til at kjøretøyet oppfyller lengde- og vektkravene som gjelder transport på vanlig vei.

88 prosents økning

Det er anslått av CCMA, China Construction Machinery Association at frem mot 2015 vil være en økning på 88 prosent i salget på betongpumpebiler.

Kina-program

Noe som er med på å dra opp dette markedet er de kinesiske myndigheters gigantiske infrastrukturprosjekter i deres femårs program.

36 millioner boliger

Det nåværende programmet, som skal være ferdig innen 2015, skal blant annet bygge 36 millioner sosiale boliger til en verdi av 169 milliarder euro.

På sjetteplass

Zoomlion har firedoblet salget frea 2004 til 2010, de regnes nå som verdens sjette største produsent av anleggsmaskiner

Tar over

De har altså tatt over italienske CIFA for å styrke sin produksjon av betongmaskiner. Zoomlion er nå Kinas tredje største produsent av anleggsmaskiner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125