23948sdkhjf

Oslofjordtunnelen:: Bygg bro!

- Et nytt tunnelløp er ikke det vi ønsker oss, sa NLFs adm. dir. Geir A. Mo til samferdselsminister Marit Arnstad, i forbindelse med en pressekonferanse ved Oslofjordtunnelens tunnelåpning på Akershus-siden.

Geir A. Mo vil at en fremtidig kryssing av Oslofjorden skal være så rett og flat som mulig. Han påpekte også at sikkerheten i norske tunneler ikke er bra nok.

- Vi stoler alt for mye på flaks og vår herre, sa Mo. Oslofjordtunnelen har en helling på sju prosent. I følge EUs regelverk er ikke tunneler med så kraftig helling lovlig og innen 2019 må dagens Oslofjordtunnel, som nå har dispensasjon, eventuelt bygges om.

To forslag til fremtidig kryssing av Oslofjorden er nå inne til konseptvalgutredning (KVU). Det er et nytt tunnelløp og bro. Arnstad sa at det er viktig med en grundig vurdering av begge alternativene. Avgjørelsen som tas er viktig, da den har stor betydning for veitrafikken rundt Oslo i fremtiden.

- Skjønner at du Geir vil at vi skal kutte ut tunnelalternativet, men det kan vi ikke gjøre, sa Arnstad til Mos utsagn om at bro er eneste gode alternativ.

- Men det er ikke tilfeldig at vi har tatt med bro som et alternativ, sa samferdselsministeren. Arnstad håper Statens vegvesen kommer frem til en løsning i løpet av så kort tid som mulig.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063