23948sdkhjf

Sørby Utleie AS:: Fra fire tommer til 250 utleiemaskiner

Det startet med en lift for sju år siden. I dag har Sørby Utleie AS vokst seg til å bli en betydelig utleieaktør, med blant annet 250 maskinenheter i utleieparken.

Tvillingbrødrene Erik og Lars Sørby jobbet som byggmestere i mange år. Firmanavnet var 4 Tommer og de utførte bygg- og anleggsoppdrag, i hovedsak i hjemfylket Østfold. Lite ante de kanskje om hva anskaffelsen av den første liften i 2007 skulle få for fremtiden. Den var egentlig beregnet for eget bruk, men med stadig forespørsler om å leie den ut, måtte de gå til anskaffelse av en til. For å kunne dekke eget behov. Snart var denne også blitt en utleiemaskin. For to år siden la de hammeren på hylla og satset for fullt på det som hadde blitt en stadig større del av driften. Firmanavnet 4 Tommer synes Sørby-brødrene passet best til et tømrerfirma og for snart et år siden ble Sørby Utleie AS etablert. Selskapet har hovedkontor i Spydeberg i Østfold. Her er det kontorfasiliteter, lager og verksted. I tillegg har selskapet en avdeling i Sarpsborg.

Kundeporteføljen har økt betydelig de senere årene. Kundene er alt fra privatpersoner til store entreprenørselskaper i hovedsak i Østfold, Akershus og Oslo.

Store investeringer

- 2013 har vært et bra år for oss og vi forventer fortsatt vekst, sier daglig leder, Lars Sørby. Omsetningen for 2013 er forventet å øke med et sted mellom 50 og 60 % i forhold til fjoråret. Den økte omsetningen skyldes ikke minst investeringer i nytt utleiemateriell for over 20 millioner kroner det siste året.

Dette har også ført til at dagens lokaler er blitt for små. Derfor er brødrene Sørby i gang med planleggingen av nytt anlegg på Løvenstad industriområde, ikke mange kilometerne unna der de er i dag.

- Her har vi en tomt på elleve mål og vi skal sette opp et bygg på 1100 kvadratmeter, sier Erik Sørby. Det nye bygget skal inneholde vaskehall, verksted, lakkeringshall, kontorer og utstillingsområde. I tillegg til å flytte inn i nytt stort bygg, skal antall ansatte økes fra dagens sju til ti.

- Vi har allerede veldig gode medarbeidere, som blant annet er tilpasningsdyktige og fleksible, men vi vil ha behov for flere når vi flytter, sier Erik.

Kramer

I utleieparken har selskapet blant annet et stort antall lifter, flere tusen kvadratmeter med stilas, brakker, containere, dumpere, hjullastere og gravemaskiner. På hjullastersiden har de satset kun på et merke, den tyskproduserte Kramer Allrad. Selskapet har totalt ti hjullastere av dette merket.

Av andre maskiner har de blant annet beltedumpere fra 1000 kilo til 10 tonn, Bomag-valser fra tre til 13 tonn, Bergmann-dumper og et stort antall gravemaskiner fra de minste og opp til 15 tonn.

Nylig gikk selskapet til anskaffelse av to Yanmar-gravere, åtte og ti tonn.

- Modellene SV100 og vio80 er de to første Yanmar-graverne hos oss, sier Lars. Fra før har de gravere fra Kubota og Hitachi. 10-tonneren skiller seg ut fra andre Yanmar-gravere, ved at hytta er lakkert svart. Selger hos H&H Maskin AS, Christer Mathiesen, som kommer på besøk til Sørby Utleie da vi er der, kan fortelle at flere har etterspurt svartlakkert hytte på Yanmar-maskinene. Det er hos Yanmar som hos de fleste andre maskinprodusentene, mulig å få maskinene lakkert i den fargen kunden ønsker. Det må bare legges inn i ordresystemet når maskinen bestilles.

Hyttefarge er vel ikke det som er avgjørende for hvilke maskin man kjøper, men en svart og maskingul maskin passer i hvert fall godt inn i Sørby Utleies profil. Firmalogoen er nemlig i tilsvarende farger.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062