23948sdkhjf

Implenia styrker seg i EU:: Implenia kjøper Bilfinger

Implenia kjøper Bilfinger Construction fra Bilfinger SE.

Implenia styrker sin posisjon innenfor infrastrukturmarkedet i Europa med oppkjøpet av Bilfinger Construction.

Det som er den utførende anleggsdelen av tyske Bilfinger får dermed sveitsisk eierskap.

Implenias kjøp av Bilfinger Construction GmbH enhet fra Bilfinger SE ble offentligjort den 22 desember.

Bilfinger hadde en omsetning på 650 millioner euro og 1850 ansatte i fjor. De tilbyr sine tjenester i tysktalende Europa og i Skandinavia.

Implenia størst i Sveits

Implenia som allerede er største tilbyder av entreprenørtjenester i Sveits, har med dette oppkjøpet tar de et viktig skritt i sin uttalte strategi om å etablere seg internasjonalt som en anerkjent ekspert på komplekse infrastrukturprosjekter, i følge deres pressemeldingen. Oppkjøpet skal styrke konsernets tekniske kompetanse og effektivitet. Det diversifiserer også virksomheten geografisk og utvider Implenias regionale tilstedeværelse.

Bilfinger Construction har fått en egenkapitalverdi på om lag 110 millioner euro (avhengig av 2014 regnskapet), som fører til en netto likviditet ut i første kvartal av 2015 på rundt EUR 60 millioner. Gjennomføring av transaksjonen er betinget av godkjennelse fra konkurransemyndighetene. Lukking er planlagt for perioden mellom begynnelsen av februar og begynnelsen av mars 2015.

Bilfinger sterkt i tyskland

Som en av de ledende leverandørene i det tyske markedet, utfyller Bilfinger Construction Implenias tilbud her. Enheten har kompetanse og er en av de ledende aktørene i fundamentering og prosjektering, byggeteknikk og tunneldriving. Selskapet har godt grep i Tyskland, Østerrike, Norge og Sverige. Bilfinger Construction omfatter også regionale og tekniske selskaper med sterk lokal forankring. I kjernemarkedene i Tyskland og Østerrike disse tilbyr spesialiserte tjenester, inkludert sivile jobber, vei-bygge, sivilingeniør og forskaling.

I løpet av de siste 15 årene Implenia og Bilfinger Construction har blitt håndtert mange store prosjekter sammen, inkludert Gotthard Base Tunnel, og Zurich Cross-City Link.

Mer om Bilfinger:

Pon + Bilfinger

Norgeshistrioens største veikontrakt

Farrisbrua skal bygges av Bilfinger

Mer om Implenia:

Implenia rehabiliterer tunnel for 124 millioner

Størske enkeltstående veikontrakt signert

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14