23948sdkhjf

Case Rodeo:: Norske cowboyer i Frankrike

Case arrangerte sin egen maskinførerkonkurranse med deltagere fra hele Europa.

Kjell Hansen, selger på anlegg for Dagenborg Maskin, var teamleder for de norske cowboyene; Ole Kristian Varsi Rasmus og Bjørn Furu da Case arrangerte sin Rodeo utenfor Paris i oktober. Innsatsen var god, men det ble ikke noen pallplass denne gangen.

Fire maskiner

Øvelsene foregikk med flere maskintyper som ikke vanlige i Norge, blant annet gravelasteren Case 695ST og den beltegående kompaktlasteren Case TV380. Blant mer vanlig redskap ble det holdt øvelser med den kompakte hjullasteren Case 321F ZB og beltegraveren Case CX 180C.

Norden var godt representert med totalvinneren fra Finland, Janne Leppänen og prisen for beste lag som gikk til Danmark.

To vanlige og to sære

To av øvelsene er ganske vanlige i slike maskinkonkurranser, som å senke et lodd ned i en hylse med beltegraver. Pallestabling med tilhørende manøvreringsløype med hjullasteren er også en kjent øvelse med noen variasjoner.

Noe mer sært var øvelsen som ble gjort med den beltegående kompaktlasteren, her skulle man på tid kjøre å hente en fotball med pallegaffel for å bruke denne til å bowle med. Med traktrograveren skulle man fiske opp badeender i et lite vannbasseng med strøm i. Flest mulig ender skulle plukkes opp med en krok av ståltråd og disse skulle ristes av i en bøtte.

Bra år for Dagenborg

Dagenborg Maskin har hatt et godt år med 30 leverte maskiner så langt, målet er likevel å nå 50 maskiner for deres område fra Midt-Norge og nordover. De 16 ansatte gjør det godt og Case har en høy markedsandel, særlig i Tromsø-området. Særlig suksess har Case-hjullasterne gjort i nord og nå håper de på videre suksess med den nye F-serien med kompakte hjullastere.

– Ekstra positivt er det at mange av leveransene i år er gått til nye kunder, forklarer Hansen.

15 deltakerland

Dette er den fjerde gangen Kjell Hansen og Dagenborg Maskin deltar på Case sitt Rodeo-arrangement. I år hadde han fått tittelen «tutor» og fungerte som veileder og representant for Case i Norge. Opplegget har vokst med 15 deltagende europeiske nasjoner i år. Deriblant var for første gang et team fra Angola i Afrika med. Finalistene var de tre beste fra de lokale mesterskapene i hvert deltakerland.

Fra Norge fikk vi med en fra hver leverandør, Ole Kristian ble valgt ut av Dagenborg i nord og Bjørn ble valgt ut av AK Maskiner i sør.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065