23948sdkhjf

Sterkere, sikrere og mindre drivstofforbruk

Som ett ledd i overgang til E-serien lanserer Volvo nå den nye hjulgraveren EW160E. Maskinen oppfyller kravene til Steg IV/Tier 4 final.

Den nye hjulgraveren har fått nytt design og nye løsninger for å ivareta sikkerhet og utsikt fra førerplassen. I følge Volvo Maskin har den mange av de innovative løsningene fra tidligere lanserte E-modeller på belter, som blant annet skal gi redusert drivstofforbruk og økt produktivitet.

Nye kjøremotorer

En nyutviklet hovedpumpe og hydraulikksentral skal optimalisere samkjøring og gi god presisjon. Kapasiteten på den nye hovedpumpen er økt med sju prosent i forhold til forrige modell. Nye kjøremotorer har økt trekkreftene med sju prosent, fra 104 kN til 111 kN, og gjør at hjulgraveren blir bedre til å ta seg frem i terrenget og etter veien. EW-serien er også utstyrt med bomdemping som standard. Dette demper bevegelsen i graveaggregatet under kjøring og kobles automatisk inn når maskinen kjører fortere enn 5 km/t. Ved landeveiskjøring er bomdempingen aktivert hele tiden.

Servicevennlig

Den nye hjulgraveren er også forbedret med tanke på at service skal kunne utføres så enkelt som mulig. Alle filtre er gruppert og nås enkelt fra bakkenivå gjennom store luker, som i følge Volvo er utstyrt med robuste hengsler og låser. For å sikre personer som beveger seg på maskinen, er det solide rekkverk å holde seg i og perforerte antiskliplater i trinn og på maskinen.

Andre sikkerhetsdetaljer er at dekselet som stengte for førerens sikt ut til høyre side er fjernet. Dette gjør at føreren nå har full oversikt over hva som skjer foran og rundt det høyre hjulet. I tillegg kan det monteres ekstra kamera ut på høyre side for enda bedre oversikt.

Utstyr

Nye EW160E kan leveres med hev- og senkbar førerhytte, som gjør maskinen godt egnet til bruk innen sortering og materialhåndtering.

Førerhytta har for øvrig blitt oppgradert med ny 8-tommers lyssterk LCD-skjerm, det er blitt færre brytere og knapper og det er større lagringsplass. For enkel og trygg kommunikasjon leveres maskinen med Bluetooth og handsfree-løsning. Det er også mulighet for å programmere enkelte funksjoner på knapp på venstre manøverspak.

Blant ekstrautstyr som leveres til den nye hjulgraveren er uttrekkbar verktøyskuff på venstre side i undervogna, fabrikkmontert tilhengerfeste, Volvos styresystem for tiltrotatorer og kamera montert på høyre side på overvognen.

Tekniske spesifikasjoner:

Motor: Volvo D6J

Maks effekt, netto: 112 kW ved 1900 o/min

Maks løftekapasitet langs undervogna: 7570 kg (5,7 m bom/2,9 m stikke)

Maks rekkevidde: 9000 mm

Maks gravedybde: 5580 mm

Maks brytekraft (skuffe): 128 kN

Maks gravekraft (stikke): 85 kN

Driftsvekt: 16 – 18,5 tonn

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078