23948sdkhjf

Lover sikrere graving

Engcon lanserer styresystemet SS9-2 og lover sikrere graving.

Engcon lanserer nå det nye styresystemet SS9-2, et styresystem av typen "4-slanget". Det nye styresystemet bidrar til sikrere graving.

Det nye styresystemet SS9-2 fra Engcon bygger på at tiltrotatoren kobles til mot to dobbeltvirkende trykkledninger og to returledninger, for så å bli styrt av gravemaskinens egen proporsjonalfunksjon.

– Da vi utviklet SS9-2, var nøkkelordet sikkerhet. Dette nye styresystemet tilfredsstiller Europa-normen SS EN ISO 13849-1:2008, sier Roberth Jonsson, som er prosjektleder hos Microprop, som bygger Engcons styresystem.

I en pressemelding forklarer han at låsefunksjonen skal ha blitt enda sikrere, og metodikken tilfredsstiller kravene i EN 13031, og minner om det proporsjonale styresystemet DC2. Antall programmoduser er økt til sju, fra tidligere fire i den forrige versjonen SS9. Disse skal også ha blitt enklere å endre, i følge Engcon.

SS9-2 håndterer maskiner med spenningsdipper, som kan være et vanlig problem på 12-voltsmaskiner ved oppstart. Andre funksjoner i SS9-2 er, og var også et ønske før utviklingen av SS9-2, tydeligere feilindikasjoner og alarmkoder. De vises nå i displayet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062