23948sdkhjf

Førerløs dumper får innovasjonspris

Volvo CE vinner prisen Quality Innovation of the Year Award for sin fremtidsdumper

Volvo CEs autonome og batterielektriske dumper, prototypen HX1, får denne måneden tildelt prisen Quality Innovation of the Year Award av det svenske instituttet for kvalitetsutvikling (SIQ).

Den batterielektriske dumperen er en del av Volvo CEs visjon og forskningsprosjekt om et elektrisk anlegg som er forespeilet å kutte utslippene med 95 prosent og senke eierkostnadene med 25 prosent.

En ny tilnærming

Volvos tilnærming med å bruke flere mindre spesialiserte maskiner i stedet for noen få store er en ny måte å møte kundenes behov i kombinasjon med intelligente maskiner, automasjon og elektrifisering.

- HX1 er en del av Volvo CE langsiktige ambisjon om å oppnå bærekraftige transportløsninger, forklarer Patrik Lundblad , senior vice president i Volvo CE teknologifunksjon.

Presser grensene

Denne prisen er en hyllest til det harde arbeidet og visjonen til Volvo CEs ansatte, som fortsetter å presse grensene for teknologi og innovasjon. Dette er en velkommen anerkjennelse som viser Volvo CEs posisjon i forkant av den teknologiske utviklingen, forklarte Lundblad.

Siden 2011 har Quality Innovation Awards i Sverige anerkjent organisasjoner som presenterer innovative løsninger som samtidig har hatt en systematisk tilnærming for å møte klare identifiserte kundebehov. Partnere er innovasjonsbyrået Vinnova og Deloitte Sverige.

Panelet på fem anerkjente dommere i priskomiteen hadde dette å si om Volvo CEs fremtidsdumper:

«Konseptet HX1 har en helt ny og revolusjonerende tilnærming til transportsystemer, med å innføre et skifte til mindre og autonome elektrifiserte maskiner. Konseptet er banebrytende i bransjen og gir oss et glimt av hvordan fremtiden kan se ut ".

Prisen blir delt ut 30.januar 2017 på Moderna Museet i Stockholm.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062