23948sdkhjf

Nest største kontrakt i produsentens historie

U.S Army har bestilt JCB-maskiner for 142 millioner dollar

JCB starter 2017 ved å vinne den nest største enkeltordren i sin 71-årige historie, heter det i en pressemelding. En avtale på 142-millioner dollar om å levere den amerikanske hæren en flåte av maskiner.

1600 teleskoplastere

U.S. Army annonserte i dag at de skal motta 1600 lette teleskoplastere for oppdrag rundt om i verden, inkludert å laste og lesse transportfly og containere.

Den nye 527-58M teleskoplasteren er utviklet fra JCBs sivile utgaver, som har 40 års produksjon og utvikling bak seg. I følge JCB er dette det mestselgende produktet av denne typen i verden.

De to største

Dette er den nest største ordren i JCBs historie. Den største ordren kom også fra U.S Army, i 2005 og lød på 206 millioner dollar og gikk ut på å levere hundrevis av høyhastighets- og militærversjoner av deres traktorgraver. Den maskine HMEE (High Mobility Engineer Excavator) klarer hastigheter på opp til 60 mph og ble i tillegg solgt til militære i England, Sverige, Tyskland, Australia og New Zealand.

DieselMax

Akkurat som HMEE, skal den nye 527-58M bli produsert på JCBs hovedkvarter i Nord Amerika i Savannah Georgia. Motoren blir JCB DieselMax på 84 hestekrefter, som blir produsert på JCB Power Systems i Derbyshire i England.

Vadedyktig

Maskinen med militære spesifikasjoner er to meter bred og 1,98 meter høy, optimalisert for å utføre oppdrag i trange omgivelser. Marsjfart er på 33 kilometer i timen, løftekapasiteten er på 2,26 tonn og en løftehøyde på 5,8 meter. Modellen har også blitt marinisert for å møte de operative behovene for drift under vading.

Over de tre siste tiårene har JCB levert mer enn 4000 maskiner til militære styrker i 57 land.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063