23948sdkhjf

Kjøper 41 Volvo-maskiner

Storhandel fra 1,8 til 30 tonn for utleieselskaper i sterk vekst

I et hett marked går Akershus Utleie og Utleiesenteret til innkjøp av 41 Volvo-maskiner.

I handelen inngår hjullastere fra 4,3 til 19 tonn, beltegravere fra 1,8 til 30 tonn, hjulgravere fra 6 til 16 tonn, tre Volvo A25G rammestyrte dumpere samt to valser.

Utleiesenteret, Akershus Utleie og Høydespesialisten som slo seg sammen i midten av desember skal nå satse mer på Volvo.

I midten av desember ble det offentliggjort at gründerne og investorene Rune Isachsen og Terje Stykket går inn på eiersiden i disse tre selskapene.

Stor maskinpark

Stykket og Isachsen har gjennom sine investorselskaper kjøpt 51 prosent av aksjene i utleieselskapene Utleiesenteret i Drammen, Høydespesialisten i Oslo og Akershus Utleie. Samlet har de tre selskapene, som holder til i Kongsberg, Drammen, Oslo og på Gardermoen, over 100 ansatte og en omsetning på over 300 millioner kroner.

Blant annet disponerer de totalt 900 lifter og 100 gravemaskiner.

De siste årene har de tre selskapene kjøpt 160 Volvo-maskiner, nå skal antallet være passert 200.

- Vi er godt fornøyd med samarbeidet med Volvo Maskin, sier Lasse Kjøsterud. Totaløkonomi er viktig, og Volvo har gode produkter med lave vedlikeholdskostnader og god annenhåndsverdi.

Digert utleiebygg

Akershus Utleie flytter om noen uker inn i deres nye store moderne nytt bygg på Gardermoen Vest Næringspark på Moreppen i Nannestad kommune. AnleggsMagasinet fikk ta en titt før det åpner.

Det måler hele 3000 kvadratmeter i grunnflate og 4500 kvadratmeter i totalt bruksareal i tillegg til 1500 kvadratmeter i carporter utenfor.

I tillegg til kontorlokaler og lager kommer verksted med fire løp, to løp med klargjøringshaller og et vaskeløp på 30 x 8 meter skal gjøre logistikken sømløs og knirkefri.

Alfred Bakken og Ole Blakkisrud eier Akershus Utleie som har vokst voldsomt på sine 12 år.

Fra 2015 til 2016 økte de med 50 prosent i følge Alfred.

Solceller

Det nye anlegget skal bli CO-nøytralt, med en høy miljøprofil.

- Blant annet ser vi om det er mulig å bli selvforsynte med strøm ved hjelp av solcelleteknologi. Oppvarming vil skje med flisfyring, sier daglig leder i Akershus Utleie, Alfred Bakken.

Enorm aktivitet

De to merker en enorm aktivitet i Oslo og Akershus og det gjenspeiles nå i den over 60 millioner kroner store investeringen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063