23948sdkhjf

Verdenspremiere:: Premiere på SD160B

16-tonns vals med fokus på førerplass og teknologi

Volvos SD160B fikk verdenspremiere på Hovinmoen. Joda, den er vist på en pressekonferanse hos Volvo Construction for kort tid siden, men dette er første gang den ses på et slikt arrangement.

Volvo Maskin har fått den aller første maskinen fraktet til Norge for å delta på Volvo Anleggsdager.

God linjelast

Jarle Bjørløw, produktsjef hos Volvo Maskin forteller om Volvos «suverene» førerhus med store glassflater fra gulv til tak som skal sikre god sikt over trommelen i tillegg til bak maskinen.

- Den har svært god linjelast for sin klasse, forklarer Bjørløw.

Han nevner at teoretisk stigeevne er 65 prosent og at den har en Smart Power funksjon som forminsker dieselforbruket med 30 prosent. Dette skal være tilgjengelig på SD115B, SD135B og SD160B.

Compaction Assist

Enda mer spente er Volvos folk på de forskjellige funksjonene som nå kommer med Volvo CoPilot-program. For valsene er det snakk om Compaction Assist, noe SD160B kan bli levert med fra og med neste måned. Da kan man også kombinere fugleperspektivkamera på den samme skjermen. Compaction Assist skal gå an å ettermontere på alle Volvos valser og det gjør det mulig å dokumentere hele komprimeringsarbeidet på et anlegg og har fullt oversikt over antall overkjøringer og hvor det er kjørt, for å nevne noe. Antall overkjøringer er blant annet det vegvesenet er opptatt av i dokumentasjonen.

Volvo CE SD160B:

Motor: Volvo D4 Steg IV

Effekt: 110 kw

Valsebredde: 2134 mm

Vibrasjonsfrekvens: 23,3 / 31,3 Hz

Linjelast: 51,4 kg/cm

Sentrifugalkraft: 249 / 291 kN

Kjørehastighet, lav/høy: 0 – 4,9 / 0 – 11,5 km/t

Driftsvekt: 16.691 kg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111