23948sdkhjf

To priser til Kongeveien

Kongeveien stakk av med EUs kulturminnepris i år. Men ikke bare dét. Attraksjonen over Filefjell vant også hedersprisen Grand Prix.

Det var kjent at den restaurerte Kongeveien over Filefjell var en av prisvinnerne av EU-kommisjonen og Europa Nostra sin kulturminnepris for 2017. Prisene ble delt ut i finske Turku.

Fjær i hatten

Men overraskelsen var stor da vegprosjektet også var plukket ut til å vinne en av de prestisjetunge Grand Prix-hedersprisene også. I tillegg ble Kongsveien nummer to i den store Publikumpris-avstemningen.

– Dette er en stor fjær i hatten for alle som har stått bak restaureringen av Kongeveien over Filefjell. Siden 2009 har vi samarbeidet tett med de lokale kommunene, fylkene og andre for å reetablere og revitalisere strekningen som en kulturhistorisk vandrevei. Denne prisen er det mange som fortjent eier en aksje eller to i, sier direktør Bjørne Grimsrud i Statens vegvesen.

Stimulerende

Statens vegvesen er byggherre for Kongeveien-prosjektet, men nominasjonen er et fellesprosjekt med Oppland fylkeskommune, Sogn og Fjordane fylkeskommune, Vang kommune og Lærdal kommune.

– Prisen og oppmerksomheten motiverer og stimulerer til en fortsatt innsats. Samarbeidet rundt Kongeveien har vært og er fortsatt konstruktivt og godt. Sammen har vi skapt et kulturprosjekt i verdensklasse, sier Grimsrud.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093