23948sdkhjf

Mottatt 135 varsler

Totalt har Statens vegvesen mottatt ca. 135 henvendelser gjennom varslingskanalen

Siden februar har Statens vegvesen brukt en ny varslingskanal der du som publikum anonymt kan tipse om anlegg- og transportkriminalitet:

vegvesen.whistleblowernetwork.net

Den gir muligheten til å varsle om alskens lovbrudd og mistenkeligheter, og man velger selv om man vil oppgi personlige opplysninger.

135 varsler

Totalt har Statens vegvesen mottatt ca. 135 henvendelser gjennom varslingskanalen, forklarer Kari Høiby i internrevisjonen i Statens vegvesen.

Det kom inn flere henvendelser den første tiden etter lanseringen. Det har nå flatet ut en del.

Men en del av varslene hører ikke hjemme i denne kanalen.

Halvparten om ulovligheter

Omtrent halvparten av alle varslene mottatt gjennom varslingskanalen dreier seg om samfunnsskadelig og kriminell aktivitet på trafikant- og kjøretøyområdet hvor Statens vegvesen ikke er part.

Dette er typisk ulovlig ombygging av kjøretøy, brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelser, ulovlige verksteder og juks ved teoriprøver, forklarer Høiby.

En fjerdedel om anlegg

I følge Høiby gjelder en fjerdedel kritikkverdige forhold internt i Statens vegvesen eller hos leverandører Statens vegvesen har avtale med.

Disse varslene dreier seg blant annet om arbeidsforhold i strid med arbeidsmiljølovens krav på anlegg i regi av Statens vegvesen leverandører av Statens vegvesen, brudd på Statens vegvesens etiske retningslinjer, urettmessig bruk av Statens vegvesens eiendom og mistanke om misligheter begått av ansatte i Statens vegvesen.

Omtrent en fjerdedel av varslene mottatt gjennom varslingskanalen hører hjemme i andre kanaler, og er ikke et varsel om kritikkverdige forhold. Dette gjelder for eksempel klager på brøyting, manglende veibelysning, salting, ønske om skilting og lignende.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11