23948sdkhjf

Blir det balanse i vestfoldmarkedet nå?: Feiring Bruk utvider

Det tok seks år med planlegging, men nå etableres nytt pukkverk i Vestfold

Det nye anlegget ved Tønsberg styrker konsernets leveransedyktighet i en region med sterk vekst. Med kort vei til både E18 og Tønsberg sentrum regner man med at det nye anlegget vil kunne forsyne store deler av Vestfold med pukk og grus.

Lange prosesser

Når det første spadetaket tas for det nye pukkverket ved Taranrød om noen få uker, er det en lang prosess som ligger bak. Initiativet til masseuttaket kom blant annet fra Jørn Furuhaug i Tønsberg-baserte NAF Invest, som de siste 5-6 årene har jobbet med å få alle nødvendige reguleringer og avtaler på plass.

Det nye anlegget skal etter planen være i drift allerede i år, men først skal det bygges vei og infrastruktur inn fra Taranrødveien.

Feirings 12. pukkverk

Familieselskapet Feiring Bruk, har fra før av elleve pukkverk i drift, hovedsakelig på Østlandet. Dette blir deres første i Vestfold, og markedsansvarlig i Feiring Bruk, Knut Ollendorff, er svært fornøyd over å endelig kunne gi et tilbud til kunder i Vestfold:

"Spesielt god forekomst"

Både Regiongeologen og NGU (Norsk geologisk undersøkelse) har klassifisert det aktuelle området som et areal med spesielt god forekomst av egnede bergmasser, med en horisont på over 100 år. Anlegget vil produsere pukk som skal kunne brukes i hele skalaen av produkter til vei og bane samt tilslag til betong og asfalt.

– Vi synes det er flott med den langsiktigheten som har blitt vist i reguleringssammenheng. Ved å tenke store enheter, får man en god og mer miljøvennlig drift enn med flere mindre uttak. Det er også helt klart mer miljøvennlig med et anlegg som ligger såpass gunstig til transportmessig. Pukk må transporteres, og kort transport er et miljømessig argument i seg selv, poengterer Ollendorff.

Bra med konkurranse

Ollendorff synes det er ekstra positivt at det nye selskapet Feiring Vestfold AS med Jørn Furuhaug som medeier, får sterk lokal tilknytning. Furuhaug fremholder videre at det nye anlegget vil bety flere arbeidsplasser lokalt og en mer balansert konkurransesituasjon:

– I innstillingen fra Re kommune har det vært et poeng å skape større balanse i markedet og vi ser et stort potensiale i dette område i som er i vekst.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125