23948sdkhjf

Fin bakende – munter gjeng

Den nye Takeuchi TB2150 er på plass med steg 4-motor og bedre komfort

TB2150, er Takeuchis nye 15-tonner og ABS Maskin brukte den som trekkplaster under MEFA i Trondheim, men de hadde glemt å snu den fine bakende ut mot publikum. Derfor tenkte vi å vise den en gang til her.

15-tonner med bomstyring

Den muntre gjengen med Bjørn Eirik Arnesen i spissen, forklarer at det er den enste maskinen av denne type og størrelse med bomstyring.

Den kan leveres med gummibelter, som også er interessant i denne klassen. Ny steg 4-motor på 85 kilowatt fra Deutz med DPF og Adblue, skjuler seg under den ganske spreke bakenden.

Kompakt

Produsenten selv skryter av at det er en av de mest kompakte 15-tonnerne på markedet. Avtrykket maskinen legger igjen i gjørma måler 2690 x 3580 millimeter. Likevel er det den største beltegraveren Takeuchi leverer i dag. Mer komfort i hytta med lavere støynivå er også et av punktene som blir nevnt.

Salget øker, men så er det den svake krona da…

- Det ser bra ut i år og vi øker, men det er en svak krone og det tar tid å kompensere for valutaendringer i bransjen generelt, kommenterer Arnesen.

Den nye 15-tonneren har en bedre miljøprofil med steg 4-motoren, men produsenten har også vist frem helelektriske maskiner. Noe som er særlig interessant på mindre maskiner.

Under Conexpo så vi på en elektrisk graver e240 tatt frem for det amerikanske markedet. Takeuchi har allerede laget flere prototyper, også vist under Bauma. Men på grunn av prisen ser ikke produsenten det som interessant enda, forklarer Arnesen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079