23948sdkhjf

Starten på noe større:: Ideelle partnere

Mercedes-lastebiler og Hitachi-gravere i skjønn forening, og mer skal det bli.

Til og med fredag denne uken arrangeres «Test & Drive by Nasta» på Hovinmoen grustak ved Gardermoen.

Navnet var bestemt for en stund tilbake og at Mercedes-Benz lastebiler skulle bli med, var da ukjent.

Slang seg på

For i siste liten fikk Nasta med seg Bertel O. Steen som sørget for lastebiler med anleggsfokus.

I tillegg fikk de kjørt showtraileren ned fra Trondheim, det ble jo ikke noe dårligere opplegg av det.

Erfaren fersking

Sentral i opplegget står en erfaren fersking.

– Det starta med bare noen få maskiner til demodager, så balla det på seg, smiler en fornøyd Tom Ola Bjerkestuen, nybakt maskinselger for Nasta i Akershus og Oslo.

Det hører med til historien at det er drøye to uker siden han begynte i Nasta.

Han har brukt mye av den tiden på å arrangere dette, noe han har en god del erfaring med fra sine omtrent 20 år i Scania.

– Det er hyggelig å kunne få synergier av Mercedes-importøren, de jo har vært konkurrentene mine de siste 20 åra, kommenterer Bjerkestuen.

Tom Ola får æren av å lære fra en svært erfaring maskinselger i Nasta, Fred Partyka som også har Oslo og Akershus. Partyka skal etter neste års Vei og Anlegg, eller der omkring, gi stafettpinnen over til Tom Ola.

Synergier

Og for de i bransjen som kjenner til Tom Ola, skal det vel ganske mye til for at noen skal mislike den karen. Ved siden av står en annen populær kar, Tommy Solbakken, lastebilselger hos Bertel O. Steen i Akershus og Oslo. Han ble forresten kåret til årets lastebilselger internt i BOS 2016.

Han bekrefter at de har flere av de samme kundene og at det uten tvil er synergier. Solbakken har tro på at dette kan videreutvikles til neste år.

Tre Arocs

Mercedes-Benz-importøren deltar med tre biler, Arocs-Krokbil 3258 LK Tridem, Arocs-Tippbil 2658LK med Istrailpåbygg og Arocs-betongbil 3251B med Stetter betongtrommel. Alle disse kan prøvekjøres. Showtraileren teller absolutt også med, men det blir dårlig med prøvekjøring på den, bortsett kjøring av kaffetrakter og pølsekoker da.

Har sett etter partner

Det virker som om stemningen er såpass god mellom de to importørene at vi vil være overrasket om vi ikke ser fortsettelsen på dette samarbeidet. Salgsdirektøren for Mercedes-Benz lastebil, Jan Ole Tronstad, bekrefter at de en stund har lett etter en ideell partner som dette.

– Dette passer godt for å sette fokus anleggssegmentet og vi kan nok gjøre mer ut av dette i årene fremover, kommenterer han.

Nastas lineup:

Hitachi ZW75-6

Hitachi ZX85US-5

Hitachi ZX135US-6

Hitachi ZX210LC-6

Hitachi ZW310-6

Hitachi ZX350-6

Hitachi ZW370-5

Hitachi ZX490LC-6

Bell B40E

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094