23948sdkhjf

Tyver stjal hjulgraverens hjerne

Nå ønsker Fred Olsen tips fra bransjen.

Fred Olsen ved Våler Graveservice fortviler. Forrige fredag kom ubudne gjester på besøk ved tomta han bruker som lager for maskinene sine. De har tatt seg god tid, åpnet hjulgraveren med nøkkel, demontert datahjernen, montert dekselet tilbake og låst seg ut. Ingenting annet er rørt.

- Hele greiene er veldig trist, forteller Olsen. Da vi kom på jobb mandag morgen, gikk det fint å starte maskinen, en Komatsu PW 140 fra 2009, men vi fikk ikke flyttet den. Sikringer og alt var jo inntakt og ingenting tydet på tyveri, ettersom maskinen var låst og ingenting brutt opp. Vi tilkalte en mekaniker fra Komatsu som etterhvert søkte seg frem til at datahjernen manglet. Den ligger i et tørt rom bak setet.

- Hjernen koster ca 35.000 + mva. I tillegg kommer jo reparasjonskostnader og tapt arbeidstid, fortviler Olsen. Han mistenker at det kan være noen i bransjen som trenger denne enheten. - Ettersom tyvene ikke har stjålet lampene på taket eller led-lysene, vil jeg tro det kan være et bestillingstyveri eller utført av noen som trenger akkurat denne delen, sier Olsen. Denne delen kan kun brukes på hjulgraverne, så det er ikke så veldig store markedet, fortsetter han og ber publikum ta kontakt med ham på telefon 90994390 om noen sitter på tips som kan oppklare tyveriet.

Vi har tidligere hatt dieseltyverier og noen småproblemer, men ikke noe som slikt. Graveren sto parkert like ved en trafikkert vei, forteller Fred Olsen som nå har montert kameraovervåking.

Flere anleggstyverier samme helg

Samme helg ble forøvrig en komplett rotortilt med skuffe og HK sjålet fra Bergquist Maskin og Transport i Rømskog også. Sammen med hurtigkoblingsfestet og skuffa har dette en verdi på cirka 300 000,-. Det er ergelig at noen ikke forstår forskjell på ditt og mitt, uttalte Irja Helene Norheim i Bergquist Maskin og Transport AS til Indre Akershus Blad som omtalte saken.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11