23948sdkhjf

Anlegg Øst styrker seg lokalt

Kjøper 75 % av aksjene i S & B Stenersen AS

Gjermundshaug Gruppens datterselskap Anlegg Øst Entreprenør AS har inngått avtale om kjøp av 75 % av aksjene i S & B Stenersen AS.

60 ansatte

S & B Stenersen AS er et maskinentreprenørfirma som ble etablert i 1985. Selskapet teller i dag ca 60 ansatte og forventer å omsette for ca 140 mill kroner i 2017.

Selskapet har kontorer i Øyer og har en stor andel av omsetningen i lokalmarkedet. De utfører alt innen graving, veibygging, vann & avløp, tomtefelter, transport, riving, anleggsgartner og mindre betongarbeider.

Mer enn 600 millioner

Etter oppkjøpet av S & B Stenersen AS vil Gjermundshaug Gruppen ha over 200 ansatte og en forventet omsetning i 2017 på mer enn 600 mill kroner.

- Vi er svært tilfreds med at vi ved denne transaksjonen får et større grep om lokalmarkedet og ser fram til at selskapene i samarbeid kan utnytte sine felles ressurser til fordel for byggherrer, sier daglig leder i Anlegg Øst Entreprenør AS Trond Musdalslien.

Musdalslien, som skal overta som daglig leder i S & B Stenersen AS, sier at han gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å lede selskapet og at han i lang tid har ansett arbeidsstokken i selskapet til å være svært kompetent.

Anlegg Øst Entreprenør AS har base på Lillehammer og er en maskinentreprenør innen blant annet veier, jernbane, grunnarbeider bygg, vann & avløp og riving. Omsetningen i 2016 var 127 mill kroner. Selskapet som opererer i Hedmark, Oppland og nordre Akershus er eid med 51 % av Gjermundshaug Gruppen og resten av daglig leder Trond Musdalslien.

De resterende 25%

Avtalen som også innebærer en rett om overdragelse av resterende 25 % av aksjene ble signert torsdag formiddag. Endelig gjennomføring av transaksjonen betinger en verifisert due diligence og samtykke fra Konkurransetilsynet.

Fortsatt lokalt eierskap

- Vi er også tilfreds med transaksjonen som sikrer bedriften et fortsatt lokalt eierskap og sikre arbeidsplasser for de ansatte, sier styreleder og tidligere majoritetseier Bjørn Stenersen i S & B Stenersen AS.

Videre sier Stenersen at han er glad for at selskapet nå kommer inn i et større miljø med gode systemer tilrettelagt for effektiv drift.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11