23948sdkhjf

To nye flyplassoppdrag til Lemminkäinen

Lemminkäinen Norge fikk tilslaget på asfaltering av Vardø lufthavn og Honningsvåg lufthavn for Avinor.

Og i I Honningsvåg starter jobben allerede i dag.

Lemminkäinen Norge fikk altså tilslaget på asfaltering av Vardø lufthavn og Honningsvåg lufthavn for Avinor.

- Nylig asfalterte vi Stavanger Lufthavn Sola, og har et pågående prosjekt på Torp Sandefjord Lufthavn. Dette kan vi, sier Kenneth Tangen, avdelingssjef ved Lemminkäinen Norges Avdeling Finnmark/Harstad.

8 - 10.000 tonn på Vardø

På Vardø lufthavn, Norges østligste flyplass, skal Lemminkäinen Norge reasfaltere hele rullebanen, taksebanen, apron (oppstillingsplass for fly) og en nyetablert helikopterlandingsplass. Totalt skal det produseres og legges 8-10 000 tonn asfalt i forbindelse med prosjektet, som skal gjennomføres siste uka i juli og første uka i august.

- Vi kommer til å produsere asfalten på et mobilt verk, plassert like ved rullebanen, mens tilslagene transporteres fra vårt pukkproduksjonssted i Lødingen. Lufthavnen skal være operativ i gitte perioder i prosjektperioden og eventuelle akutte hendelser som ambulansefly og helikopter må betjenes, sier Tangen.

Honningsvåg lufthavn

Lemminkäinen Norge har også vunnet anbudet om asfaltering på Honningsvåg lufthavn for Avinor. Oppdraget omfatter asfaltering av flyoppstillingsplass og taksebane, med de samme kravene til gjennomføring og logistikk som andre flyplassjobber.

- På dette prosjektet frakter vi asfalten i båt fra vårt asfaltverk i Tromsø. Jobben starter i dag, og vi gleder oss til å komme i gang, avslutter Tangen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11