23948sdkhjf

Skal blant annet samarbeide om utslippsfrie anleggsmaskiner

Veidekke skal samarbeide med miljøorganisasjonen Zero for å nå selskapets klimaambisjon.

For å drive virksomheten i samsvar med FNs togradersmål inngår Veidekke et strategisk samarbeid med miljøorganisasjonen Zero. I første omgang skal det bidra til å akselerere overgang til fossilfri maskinpark.

Vil stå sterkere

– Veidekkes overgang til en fossilfri maskinpark betyr overgang til elektrisitet, biodrivstoff og hydrogen. Med vårt felles engasjement for en bærekraftig utvikling vil Veidekke gjennom dette partnerskapet stå enda sterkere i vårt bidrag til det grønne skiftet, sier Veidekkes konserndirektør for HR og bærekraft, Hege Schøyen Dillner.

Veidekke vil i tillegg få økt kunnskap om ny teknologi og andre nye løsninger som kan omsettes i konkrete klimatiltak for konsernet. Både Veidekke og ZERO vil i tiden framover ha dialog og dra veksler på hverandres erfaringer faglig og politisk. ZERO vil holde Veidekke oppdatert på utviklingen av relevante politiske virkemidler og løp.

Vil være best

– Der ZERO jobber på et strategisk og politisk plan for å erstatte forurensende teknologi med utslippsfrie alternativer, jobber Veidekke daglig med å utvikle konkrete løsninger for å være best på miljø i praksis. Vi ser frem til et fruktbart samarbeid, sier Hege Schøyen Dillner.

– Vi er stolte av samarbeidet med Veidekke, som er en framoverlent og miljøengasjert entreprenør og eiendomsutvikler, sier Marius Holm, leder av Miljøstiftelsen ZERO.

– Blant annet skal vi samarbeide om utslippsfrie anleggsmaskiner, hvor Veidekke allerede går foran som et godt eksempel, og på andre områder hvor Veidekke har mulighet til å dra med seg hele bransjen i en mer klimavennlig retning. Vi har stor tro på at denne typen samarbeid vil gi positive ringvirkninger, sier Holm.

Miljøstiftelsen ZERO er en uavhengig, ideell miljøstiftelse som arbeider med å drive frem nullutslippsløsninger og forhindre investeringer i løsninger som gir utslipp.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078