23948sdkhjf

Produsentens enkle filosofi slår an:: Stor og enkel

Rubble Masters største så langt skal produsere 350 tonn i timen

Anleggsgruppen, med Per Gunnar Holmgren i spissen, har lansert Rubble Masters (RM)største knuser så langt. Knuseveverket, RM120GO!, har samme oppbygning som de andre, med andre ord skal det følge det konseptet med at verkene skal være enkle å flytte (derav serienavnet GO!), rigge, vedlikehold og ikke minst bruke.

Slår an

Verkene som egner seg godt for utleie på grunn av enkel oppbygging og bruk, er da også leid ut stort sett hele tiden. Da er det kanskje ikke så rart at Holmgren noen ganger kunne trengt dobbelt så mange verk til utleie.

Utleierift

For det er ikke så mange år siden han startet opp, og de første verkene ble leid ut i 2012, egentlig for å bevise at de var gode. Resultatet er egentlig at en del kunder fortsetter å leie, mens andre har kjøpt, nye eller brukte. De gule maskinene fra Østerrike har de seneste årene stått for omtrent halvparten av firmaets omsetning. Nå venter Lier-bedriften i spenning på mottakelsen av det nye RM-verket.

350 tonn i timen

RM120GO! Er motorisert, som de fleste av sine søsken, med en John Deere-motor. Effekten er på 286 kilowatt ved 1800 omdreininger i minuttet fra den sekssylindrede dieselen som er koblet til en generator som lager strøm for å drive mating og sikt, mens rotoren til knuseren drives med dieselkraft.

Krever følgebil

Lengden er på 13,6 meter og transportlengde er 10,9 meter. Bredden er 2,65 meter og høyden er 3,2 meter. Holmgren regner med at man må bruke følgebil for å transportere dette.

RM120 kan bygges ut med sikt og svingbart returbånd og ferdig rigget med dette vil det veie 45 tonn, men i utgangspunktet er vekten 35,2 tonn.

Wind Sifter

En interessant detalj er vindsikten eller «wind sifter» som blåser vekk lett type avfall som isopor, plast og treflis ned i egen container du plasserer på siden. Nå kommer RM i tillegg med RM GO! Smart, i kombinasjon med båndvekt er dette et enkelt telematikksystem som skal integrere smarttelefoner og nettbrett med de kompakte knuserne. Fjernvedlikehold og enkel og klar oversikt over maskinparametre skal være stikkord.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141