23948sdkhjf

Steelwrists OQ:: Hurtigfeste-krangel

At Steelwrist lanserte hurtigfestesystemet OQ, falt i dårlig jord hos OilQuick

Flere aktører i bransjen har ytret til AnleggsMagasinet at de ønsker økt konkurranse velkommen da vi nevner at Steelwrist nå lanserer hurtigfestesystemet OQ.

OilQuick derimot er ikke like begeistret:

I en pressemelding datert 03. mai omtaler OilQuick en pressekonferanse og en pressemelding fra 26. april holdt av den svenske tiltrotator- og utstyrsprodusenten Steelwrist AB, der det fremgår at de dette året lanserer det OilQuick omtaler som produktkopier av OilQuicks fullhydrauliske hurtigfestesystem:

- Vi er veldig overrasket av å høre at et svensk selskap, som ønsker å være seriøst, driver med produktkopiering, renommé- og varemerkesnylting. Dette er hvordan vi oppfatter situasjonen. I sin pressemelding gir Steelwrist inntrykk av at produktutviklingen har vært i full enighet med OilQuick. Dette er på ingen måte tilfelle, men vi ser Steelwrist handlinger som fiendtlige, skriver Henrik Sonerud, administrerende direktør i OilQuick AB, i pressemeldingen.

OilQuick mener også at modellnavnene OQ-60 og OQ-70 osv. er problematiske siden prefikset OQ har blitt brukt av OilQuick i mer enn 20 år.

– At Steelwrist skal anvende OQ i sin markedsføring og sine produktnavn anser vi som svært upassende og et klart tilfelle av renommésnyltning, kommenterer Sonerud.

Han mener også at påstanden om at deres produkter skal være helt kompatible med OilQuicks systemer, er en sannhet med svært stor modifikasjon. AnleggsMagasinet sendte pressemeldingen til Steelwrists administrerende direktør for å få en kommentar.

Steelwrist svarer

– Min kommentar til QilQuicks pressemelding er at den nok var skrevet i affekt og ikke var særlig gjennomtenkt, skriver Stefan Stockhaus, administrerende direktør i Steelwrist, til AnleggsMagasinet.

– Når man skriver «Vi er veldig overrasket av å høre at et svensk selskap, som ønsker å være seriøst, driver med produktkopiering, renommé- og varemerkesnylting. Dette er hvordan vi oppfatter situasjonen», så er nok det nøyaktig slikt det er, at der slik OilQuick oppfatter situasjonen, kommenterer Stockhaus videre.

- Til å begynne med så har vi laget helt egne koblinger, som rent teknisk sett har utrolig bra gjennomstrømmingsegenskaper, da det ikke er snakk om produktkopiering i det hele tatt. At vi derimot har laget koblingspunktene like er jo naturligvis en belastning om man er monopolist og er redd for å bli konkurranseutsatt. Jeg er imidlertid helt overbevist om at med litt ettertanke og tid, så vil også OilQuick synes det er bra at vi drar mot en felles standard. Jeg oppfatter det som at markedet vil ha en kostnadseffektiv standard hvor man kan koble utstyr mot hverandre på et enkelt sett, markedet vil ikke ha et dyrt monopol, skriver Stockhaus.

Han mener også at OilQuick ikke kan vite om koblingene er kompatible, da de ikke hadde sett et Steelwrist OQ-feste eller OQ grind da pressemeldingen ble formet.

Et strategisk trekk

Steelwrist lanserer altså OQ Auto Connection system, som skal være fullt kompatible med OilQuick, sammen med en ny High Flow tiltrotatorteknologi. I følge Stefan Stockhaus er OQ Auto Connection et strategisk trekk i å skape en global standard for automatiske oljekoblinger for gravemaskiner. OQ Auto Connection-teknologien blir først tilgjengelig på hurtigfester, adapterplater i forskjellige varianter og på Steelwrist tiltrotatorer. OQ60-5 and OQ70 versjonene ble vist for første gang til publikum under MaskinExpo messen i Stockholm, 18-20 Mai 2017. Introduksjonen til markedet blir gjort i Sverige og Norge og vil fokusere på OQ60-5 og OQ70. Andre varianter som OQ65 og OQ70/555 blir introdusert i løpet av siste kvartal i 2017. For tiltrotatorene er OQ-teknologien først tilgjengelig på tilrotatorens overdel slik at den kobles til et hurtigfeste, mens underdelen av tiltrotatoren vil få OQ-teknologien senere i år.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094