23948sdkhjf

Veidekke skal bygge fire fjellhaller

Stor anleggskontrakt med Oslo kommune

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune har skrevet kontrakt med Veidekke Entreprenør om å utvide Oset vannbehandlingsanlegg i Maridalen i Oslo.

Oppdraget er verdt 615 millioner kroner ekskl. mva.

Oset vannbehandlingsanlegg skal utvides og oppgraderes for å gi større kapasitet og bedre beredskap.

Viktig for Oslo

Hele 90 % av byens drikkevann kommer fra dette anlegget, og med den forventede befolkningsvekst Oslo står ovenfor de neste årene må byens vannforsyning forsterkes.

300.000 kubikkmeter

Fire fjellhaller Veidekkes oppdrag innebærer bygging av fire nye fjellhaller hvor det kan lagres til sammen 100.000 m3 vann. Til disse hallene skal det sprenges ut cirka 300.000 m3 fjell, og til støpning av de fire bassengene vil det medgå omlag 20.000 m3 betong.

- Dette er et stort og viktig oppdrag både for Oslo kommune og for Veidekke. Vi takker for tilliten, og ser frem til å samarbeide tett med Vann- og avløpsetaten om dette omfattende prosjektet, sier administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

I tillegg inngår noe tekniske arbeider på eksisterende anlegg i oppdraget. Riggområdet blir liggende langs adkomstvegen til administrasjonsbygget ved Oset. Arbeidene starter opp i begynnelsen av september og skal avsluttes i desember 2021.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078