23948sdkhjf

Naive bedriftsledere

Tre av fire bedriftsledere mener Skatteetaten mest sannsynlig oppdager skatte- og avgiftsunndragelser. Aldri tidligere har så mange regnet det som sannsynlig at skattekriminalitet blir avslørt.

På oppdrag fra Skatteetaten har Opinion gjennomført undersøkelsen blant ledere i norsk næringsliv. Undersøkelsen er utført årlig siden 2006. Den viser også at aksepten for å unndra skatter og avgifter er størst i bransjer som myndighetene retter spesiell oppmerksomhet mot. Aksepten for unndragelser i næringslivet som helhet er på ni prosent og har holdt seg stabil siden 2014.

Ikke vanskelig

Næringslivsledere innen bygg og renhold mener det er lettere å unndra skatter og avgifter i egen bransje enn hva ledere i andre bransjer mener om sin bransje. Hver tredje leder i snekkerbransjen mener for eksempel at det ikke er vanskelig å unndra skatt og avgift.

− Dette viser at vi i samarbeid med de andre kontrolletatene og politiet må prioritere de mest utfordrende bransjene når det gjelder tiltak for å øke etterlevelsen, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Det er større aksept for å unndra skatt- og avgifter blant de som har privatpersoner som kunder enn blant de som primært jobber med bedriftskunder. Blant de som i hovedsak har privatpersoner som kunder svarer 15 prosent at de i enkelte tilfeller kan akseptere at en virksomhet bevisst unndrar skatt og avgift.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079