23948sdkhjf

Spennende utvikling:: Etterspørselen øker

Cramo går til innkjøp av sin andre elektriske hjullaster

- Interessen og spørsmål rundt fossilfrie anleggsmaskiner har gått fra sporadisk til daglig, forklarer Hans Christian Hagen, partner og selger i H&H Maskin.

Mange av de nå åtte leverte elektriske hjullasterne av typen Kramer 5055e har gått til utleieselskaper. Totalt bestilte h&H Maskin 10 maskiner. Og her er han på plass utenfor Cramos kontor på Kjeller i forbindelse med overleveringen av deres andre maskin av denne typen.

Anders Hovind, produktleder anlegg i Cramo ser ingen grunn til å vente med å ta inn flere elektriske anleggsmaskiner ettersom de blir tilgjengelige på markedet.

Beholdt maskinen

– Den første Kramer 5055e ble kjapt leid ut for en helg, så ville kunden beholde den i en lengre leieperiode, forklarer Hovind.

Dermed var han ikke i tvil om å kjøpe maskin nummer to.

– Nå er vi vel dobbelt så store som konkurrenten vår på elektriske hjullastere, smiler han.

Om det stemmer vet ikke vi, men det er i hvert fall riktig at Cramo har gått fra en til to helelektriske hjullastere i løpet av kort tid.

Han forklarer at etterspørselen kommer fra de fleste typer entreprenører og kunder.

Cramo ønsker å være fremoverlent i forhold til fossilfrie, altså elektriske maskiner. Hovind tror aktører som ikke er med på utviklingen vil falle av lasset. Maskinene koster noe mer i innkjøp, men til gjengjeld er de svært rimelige i drift med minimalt vedlikehold.

Større maskin på gang

Nå er Kramer i gang med utviklingen av en større hjullaster med elektrisk drift og han er ikke i tvil om at de vil kjøpe inn også denne så fort den kommer. De får nå nesten daglige forespørsler fra store entreprenører og byggefirmaer.

– Det positive er at vi legger press i riktig retning for et bedre miljø og mer behagelig arbeidsplass, kommenterer Hovind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125