23948sdkhjf

Testperioden over

Volvo største dumper kan nå bestilles og kanskje den dukker opp på Hellerudsletta til våren

Steinexpo-messas største fordeler er å se store masseforflytningsmaskiner kjøre i sitt rette element.

Det er både litt interessant og litt moro. Ikke uten grunn kanskje at arrangørene hadde laget en stor tribune foran demoområdet hvor vi kunne få se blant annet godbiter som Volvos største dumper og beltegraver (for regulerte markeder).

Kan bestilles nå

Tre Volvo A60H har gått i test hos Leonard Nilsen & Sønner i Rana Gruber.

En av maskinene er tilbake i drift etter oppgradering i Braås, og de to andre skal oppgraderes iløpet av høsten, deretter settes de i drift igjen.

Men hovednyheten er altså at Volvo A60H nå er klar for bestilling. Markedsdirektør i Volvo Maskin, David Kristianslund regner med rundt to måneders leveringstid.

Brutto: 98,7 tonn

Med nettovekt på 43,7 tonn, nyttelast på 55 tonn, bruttovekt på 98,7 tonn, kassevolum på 33,6 kubikkmeter og topphastighet på 55 kilometer i timen, er Volvo A60H konstruert for krevende og tung drift, heter det i Volvos brosjyrer.

Som standard har den Hill Assist som aktiveres automatisk når dumperen stopper helt opp i en bakke, den slipper automatisk når føreren akselerer igjen. Dump Support System er sikkerhetsstemet som overvåker sidehelling og viser det i prosent for føreren og man forhåndsstiller tilllatt tippevinkel. On-board weighing er også standard og består av tre lys som er synlig for føreren som laster dumperen. Man kan også se i sanntid hvor mange tonn på displayet i førerhytta på dumperen. Motoren er en D16J på 673 hestekrefter med mask dreiemoment på 3200 newtonmeter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094