23948sdkhjf

Dumper for traktoren

Zandt Tandemdumper TD 240 gjør nesten stortraktoren om til rammestyrt dumper..nesten

Zandt Tandemdumper TD 240 ble presentert under Steinexpo og kan være en interessant dumper for mange som benytter seg av store traktorer i driften.

Volumet som er opp til 19,5 kubikkmeter kan ta 32 tonn nyttelast. Da blir det enda mer tydelig at Manfred Zandt har tatt sikte på å ta bakparten fra en rammestyrt dumper og lage en slags rammestyrt dumper av den store traktoren.

Tankene til undertegnede går tilbake til Gruskalle, Volvos første dumperskapning på 60-tallet, men her slipper du å kutte traktoren din i to da.

70 graders tipp

Den koniske dumperkassa kan tiltes opp til 70 grader med to løftesylindre som skal klare en løftekapasitet på mer enn 62 tonn ved oljeflyt på 40 liter i minuttet på 200 bar. Ifølge produsenten er det duket for raske sykluser. Sylindrene er festet på hver side i øverste del av kassa for å sikre stabilitet. Chassies har en vridningssterk sentral box-frame-konstruksjon med pendelaksler.

Nytt marked

Med konseptet entrer Zandt et nytt marked og selv forteller de at det er snakk om kostnadseffektiv transport for tøffe bruksområder og fleksibel bruk.

Bunnen er laget av 10 millimeters Hardox HB 450, åtte millimeters HB 450 i sidene og seks millimeter HB 450 øverst i sidene.

Hengerkoplingen er av typen K80-ball-and-socket, som påtar seg funksjonen av være det artikulerte leddet som skal gi mer fleksibilitet og stabilitet.

16,2- eller 32 tonns nyttelast

Dekkene har dimensjonene 650/65R26,5 og aksellengde på 1810 millimeter . Zandt-dumperen bruker 2x10-tonns aksler ifølge EU-reglene. Det i tillegg til fire tonns vekt på tilhengerkoblingen som gir totalt 24 tonn totalvekt og 16,2 tonn nyttelast på vei, men den er altså godkjent for 32 tonns nyttelast på anlegget.

Få et godt tilbud på abonnement på AnleggsMagasinet her.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078