23948sdkhjf

Du lille kineser - en ny graver i Norge

Liten tass er førstemann ut i den nye graveserien.

Kinesiske maskiner er noe de fleste har en mening om. - Tidligere konkurerte kineserne bare på pris, men den tiden er forbi, sa daglig leder i Wee Trading, Rune Wee, for noen år tilbake.

De har egne merkevarer, men satser også på kinesiske merkenavn som traktorprodusenten Dong Feng og hjullastere fra RWX.

Denne gangen er der en ny kineser på gang. Det er Nante N10 som er først ut i en ny serie gravemaskiner på det norske markedet, og Wee har ansvaret. Produsenten har utviklet anleggsmaskiner siden 1980.

Wee vil i første omgang satse på seriens minstemann, Nante NT10, som er en liten gravemaskin tilpasset både privatmarkedet og bygg/anleggsbransjen. Med en egenvekt på bare 910 kg er dette en liten og smidig arbeidshest, forteller maskinansvarlig i Wee, Jan Sigurd Bakken.

– Det er stor etterspørsel etter mindre og prisgunstige gravemaskiner som ikke krever maskinførerbevis. Derfor er det naturlig at NT10 blir vår første modell fra Nante på det norske markedet. Dette er en kraftig liten maskin som har et bredt bruksområde, og vi har allerede merket oss interessen for modellen, forteller Bakken i Wee.no

Nante NT10 er utstyrt med en 11,5 hk, énsylindret dieselmotor og har en toppfart på 4,5 km/t. Den er utstyrt med hurtigkobling på skuffa og har en maksimal graverekkevidde på rett under 3 meter. Maksimal gravedybde er på 1375 mm. Senere vil også modellene NT18 på 1,9 tonn og NT50R på 5 tonn, bli tilgjengelige på det norske markedet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079