23948sdkhjf

Nye kompakte fra JCB

En 2,5-tonner som gjør 30 km/t og tre mingravere under to tonn ble lansert i Malmö

I en produktlansering holdt utenfor Malmö i slutten av September viste JCB deres siste kompakte nyheter.

Fornyet 2,5-tonner

403S er JCBs minste hjullaster og har egenvekt på på 2,5 tonn. Den har fått oppgradert hytte og nye kontrollfunksjoner. Som standard har den blant annet parallelløft, spakstyring for fremdrift og hydraulikk.

Motoren kommer fra Kubota og yter 36 hestekrefter og 92 newtonmeter. Den hydrostatiske transmisjonen er ny sammen med akslene som er levert av ZF.

To hastighetsområder

Maskinen har nå to hastighetsområder for å tilpasse seg forskjellige bruksområder. Lavserien preges av høyt moment og nøyaktig hastighetskontroll som egner seg når man kjører skuffa inn i masser eller når man skal plassere last med presisjon.

Høyserien gir høyere akselerasjon og en toppfart på 30 kilometer i timen, noe ikke så mange maskiner i denne klassen klarer. Høyserien egner seg selvsagt for transportetappene. Løftehøyden er nå på 2,6 meter, men med en «extended arm option» øker dette til 2,8 meter.

Hyttas konstruksjon er ny og oppfyller nå ROPS/FOPS-standarden. Med hytte er maskinen 2,2 meter høy. Nytt kontrollpanel på høyreside inneholder blant annet styrespak som kontrollerer løfteaggregat, utstyr og brytere som kontrollerer kjøreretning og lavserie eller høyserie. Tre nye minier

JCB lanserte også tre nye minigravere på 1,6, 1,7 og 1,8 tonn.

De nye minigraverne JCB 16C-1, 18Z-1 og 19C-1 kan kan tolkes som en aldri så liten flørt mot utleiemarkedet. I korte trekk har den nye serien karosseri og plater i stål for å tåle mer og være lettere å reparere, bedre beskyttelse for hydraulikken, 10-festepunkter som skal gjøre transporten lettere og 500-timers smøreintervaller.

Særlig JCBs første 1,7-tonns maskin med korthekk JCB 18Z-1, vil nok være interessant for flere.

16C-1 og 19C-1 har begge konvensjonelle bakender, men den minste er rettet mer mot utleiemarkedet er den største rettet mot entreprenører med høyere krav.

Innskyvbart

Alle tre modellene bruker det samme understellet, mens 16C-1 er i tillegg tilgjengelig med et innskyvbart understell som gir beltebredde fra 980 til 1330 millimeter.

Flere skjærvalg

Skjæret har nytt design og kommer med ekstra lettmonterte klaffer som øker bredden og stabiliteten.I tillegg kan man velge mellom vanlige og ekstra lange armer for skjæret, noe som øker løftehøyden på maskinen.

Perkins-motor

Motoren fra Perkins yter 16,3 hestekrefter (12,2 kiloWatt) og er utstyrt for å møte de kommende utslippskravene ifølge JCB.

Bakenden på maskinene er litt spesiell ved at man svinger ut hele loddet for å gi tilgang til motor og batteri. Førerhytta skal være 24 prosent større i forhold til eldre modeller.

Maskinene kommer nå med T-bar-spaker for beltekontroll som på sine større søsken. Pedaler er tilgjengelig som tilvalg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078