23948sdkhjf

E18-entreprenør konkurs

E18 Ørje-Vinterbro: Gjelder selskapet som har vært ansvarlig for stålbroen «Norgesporten» i Ørje.

Statens vegvesens utbyggingsprosjekt E18 Ørje-Vinterbro opplyser at underentreprenør NLI Vcon AS har begjært oppbud. Selskapet har vært ansvarlig for stålbroen «Norgesporten» i Ørje, på kontrakt under hovedentreprenør Hæhre.

Tillit til Hæhre-plan

– Vi har nettopp fått overbragt denne informasjonen fra Hæhre entreprenør AS. De har holdt oss løpende orientert etter at NLI forsvant fra byggeplassen, sier Vegvesenets prosjektleder for E18 Ørje-Vinterbro, Elin Bustnes Amundsen.

– Til tross for den oppståtte situasjonen har vi tro på at byggingen av Norgesporten vil kunne ferdigstilles uten ytterligere forsinkelser. Hæhre har allerede lagt frem en plan for hvordan de vil løse dette, og den har vi all tillit til, sier prosjektlederen.

Forskjøvet åpning

Formell åpning av E18 Riksgrensen-Ørje har blitt forskjøvet utover høsten på grunn av utfordringer med byggingen av Norgesporten. Bortsett fra brua er resten av parsellen ferdigbygd, og den nye vegen mellom Ørje og svenskegrensa ble åpnet for trafikk i mai.

– Dato for ferdigstilling av Norgesporten og festpreget åpningsarrangement i Ørje sentrum vil forhåpentligvis bli fastsatt innen kort tid, sier Amundsen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.081