23948sdkhjf

Julegave: NCC gir 1 million kroner til barna

Mest får Leger Uten Grenser med kr 500 000, Unicef får kr 250 000 og Plan International det samme.

I stedet for julegaver til kunder og medarbeidere gir NCC 1 million kroner til hjelpeorganisasjoner som fokuserer på barn.

Ansatte og kunder har fått være med og velge hvilken organisasjon som får mest penger. Mest får Leger Uten Grenser med kr 500 000, Unicef får kr 250 000 og Plan International det samme.

Leger Uten Grenser har jobbet i flyktningleiren Shatila i Libanon siden 2013. Her lever rundt 30 000 flyktninger under svært vanskelige forhold. Satsingsområdet for Leger Uten Grenser er helsetjeneste for barn og gravide kvinner.

I Guatemala jobber Plan International med å gi flere fattige barn, først og fremst jenter, mulighet til å gå på skole. I tillegg til de opplagte fordelene ved å gå på skole – å kunne lese, skrive og regne gir naturligvis muligheter til å skaffe seg andre yrker enn de tradisjonelle – er unge jenter da mindre utsatt for å bli tidlig gravide eller giftet bort.

UNICEF er FNs barnefond. I fattige Øst-Timor, der mange barn er underernært og hardt rammet av sykdommer, jobber UNICEF blant annet med standarder for hvordan rent vann skal transporteres til og fra helseinstitusjoner. Organisasjonen skal dessuten jobbe med transportspørsmål og tekniske nyvinninger som for eksempel vannpumper drevet av solenergi.

– Vi ser et stort engasjement både blant medarbeidere og kunder som har vært med og stemt på den organisasjonen som de mener skal få det største bidraget. I år ble det Leger Uten Grenser. Alle de tre organisasjonene gjør et meget viktig arbeid der de opererer, sier Ann-Lindell Saeby, EVP & Head of Corporate Relations i NCC.

Abonner på AnleggsMagasinet her!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109