23948sdkhjf

Franzefoss går til filmen

Folket på Franzefoss' pukkverk på Steinskogen gleder seg spesielt til «Den 12. mann» kommer på kino i romjulen. Flere scener i den norske storfilmen er innspilt der.

Den 25. desember har «Den 12. mann» premiere på norske kinoer. Filmen er basert på historien om Jan Baalsruds flukt fra nazistene under andre verdenskrig.

Scenen der elleve norske kommandosoldater henrettes, er spilt inn på Franzefoss’ pukkverk på Steinskogen sør for Oslo.

– Regissør Harald Zwart ble helt i 100 da han så bilder fra pukkverket vårt. Han syntes det var så fine kulisser, sier anleggssjef, Knut Særen.

Bygde massegrav

Scenen er spilt inn på det gamle pukkverket rett etter innkjøringen til anlegget. Franzefoss måtte skru av strømmen på anlegget, informere skuespillere og filmcrew om sikkerhetsrutinene og bygge massegrav til innspillingen. I tillegg ble et tårn med nazisymbol satt opp.

– En slik innspilling krever en del organisering, men det er utrolig artig å ha bidratt til en slik film, sier Særen.

Thomas «Fingern» Gullestad, Jonathan Rhys Meyers, Mads Sjøgren Pettersen og Marie Blokhus er blant skuespillerne i filmen.

Åpent hus og vafler

Innspillingen foregikk i mars, og ekspeditør på Steinskogen, Hilde Hulbak, overvar det hele. Hun sørget for åpent hus og vafler til skuespillerne.

– Det var ikke et sted det ikke var et menneske eller en bil, men jeg ble overrasket over logistikken og hvor hyggelige alle var, sier Hulbak, som innrømmer at hun var litt «starstrucked».

– Det blir spesielt å se en sånn scene som er spilt inn på arbeidsplassen min, og jeg gleder meg enormt, sier hun.

Abonner på AnleggsMagasinet her

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078