23948sdkhjf

JCB TM420:: Lansert: Ny teleskop-hjullaster

Brytekreftene til en hjullaster og utskytet til en teleskoplaster

- TM420 er aktuell både til landbruk, industri og avfallsbransjen pga at den har brytekreftene til en hjullaster og utskytet til en teleskoplaster, kommenterer produktsjef JCB hos Rosendal Maskin, Dagfinn Søgård.

Han nevner også at den har bommen på midten foran, noe som vil gi veldig god oversikt.

- Den er også aktuell til å brøyte snø med ettersom man også kan bruke den til å lesse lastebiler med høye karmer pga utskytet. Så rekkeviddemessig så gjør den jobben til en mye større hjullaster, forklarer Søgård.

Under Agritechnica lanserte JCB deres nye teleskophjullaster, TM420. I forhold til sine nåværende mindre søsken TM320 og TM320S, skal nykommeren klare 32 prosent mer løftekapasitet, mer spesifikt klarer den 4,1 tonn og har økt løftehøyde med 200 millimeter til 5,4 meter.

Start-up-prosedyren har sjekkliste for motorolje, kjøleveske og vindusspylerveske fra førersetet og 360-graders LED-lys-pakke (tilvalg). Maskinen har også smøreintervall på 500 timer. Den bruker også den samme motoren på 4,8 liter, JCB EcoMax steg IV på 145 hestekrefter og 560 newtonmeter med SCR-tilsetning, men uten DPF.

Regenerativt hydraulikksystem

Raskere sykluser For å levere økte ytelser har 420 også en del ting som ikke de andre har.

Blant annet regenerativt hydraulikksystem som gir raskere senking av bommen for raskere lastesykluser. Den har mer robust chassis med større bolter, mer robuste aksler med permanent firehjulstrekk, 26-tommers felger og større hjul for bedre grep og produktivitet.

Den har også en større løftesylinder som fylles av en 160l/min-stempelpumpe som gir 4,1 tonn løftekraft fra bakkenivå til full høyde, det er en økning på 32 prosent fra TM320S.

Få mer bra stoff først - abonner på AnleggsMagasinet, KLIKK HER

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093