23948sdkhjf

Knuser i salva

Kjøpte tre knuseskuffer for å utnytte sprengstein på anlegget

Kjell Lian AS har i løpet av et halvt år kjøpt tre MB-knusere. Det har blitt to av typen BF135.8, som er den nest største modellen fra MB og veier 7,5 tonn i tillegg til å ha 1,35 meters bredde i kjefteåpningen.

Trønderne har også gått til innkjøp av en MB BF90.4 på fire tonn og med 90 centimeters kjefteåpning.

Mindre transportkostnader

Hos importøren Hako Maskin, forklarer Terje Lien at det blir som å ha med seg en liten beltegående knuser, men du slipper de samme transportkostnadene.

Knuser direkte i salva

Hos Kjell Lian AS forklarer daglig leder Torgeir Lian, at utstyret brukes til knusing «direkte i salva».

I tillegg påtar firmaet seg knusing for andre med en av maskinene. De store MB BF135.8 brukes på 45- og 55-tonnere, blant annet maskinen på bildet, en Liebherr 956. Kapasiteten skal begynne å bli bra nå, etter litt innkjøring, forklarer Lian. Et godt resultat er avhengig av maskinfører, salve og plassen man er på ifølge han.

– Med 0 – 100-fraksjon kan vi produsere 50 kubikk i timen, forklarer Lian.

Den noe mindre knuseren, BF90.3 på fire tonn står på en 30-tonner og de brukes mest til mindre tomter og anlegg. Kjell Lian AS skaffet den første i februar i år og det var første maskin av denne typen bedriften har prøvd. I løpet av ni måneder skulle de ende opp med tre stk og som Torgeir forklarer det, blir det bedre og bedre produktivitet etter hvert. Lian har handlet hos Skjetne Maskin i Trondheim.

Abonner på AnleggsMagasinet her

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063