23948sdkhjf

Kinesiske storeiere i AB Volvo

Geely Holding kjøper seg opp i AB Volvo og blir største eier

Kinesiske Geely Holding kjøper hele Cevian Capitals aksjebeholdning i AB Volvo. Det betyr at hovedeieren i Volvo Cars også blir største eier i AB Volvo målt i kapital og nest størst i antall stemmer i styret.

Zhejiang Geely Holding Group kjøper opp hele Cevian Capitals aksjepost på 88,47 millioner A-askjer og 78,77 millioner B-aksjer, noe som tilsvarer 8,2 prosent av aksjekapitalen og 15,6 prosent av stemmene i AB Volvo.

Avtalen krever godkjenning fra de berørte myndigheter.

Cevian skal kunne tjene omtrent 20 milliarder svenske kroner på salget om det går i boks. Det betyr også at Cevian Capitals elleve års eierskap i AB Volvo er over.

- Under eierskapet til Cevian Capital har AB Volvo utviklet seg til et mer konkurransedyktig og verdifullt selskap gjennom forbedret eierstyring, økt effektivitet og et større fokus på kjernevirksomhet. Dette gjenspeiles i strukturelt forbedret lønnsomhet og høyere markedsverdi, sier Cevian Capitals medstifter Christer Gardell.

- Avtalen innebærer at AB Volvo vil få en ny stor og engasjert aksjonær med betydelig kompetanse på strategisk viktige områder for fremtidig verdiskapning, for eksempel elektrifisering, selvgående kjøretøy, tilkobling og det kinesiske markedet, fortsetter Gardell.

Ifølge entreprenad.com er aksjeposten verdt omtrent 27 milliarder svenske kroner, og det er trolig at Geely har betalt noe over dette, det vil si litt over 3o milliarder sek.

Abonner på AnleggsMagasinet her.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.064