23948sdkhjf

Volvo CE lanserer tiptrucker

I 2014 kjøpte de Terex Trucks - nå lanseres fire Volvo-tiptrucker

Med ekspertisen fra Terex Trucks og produksjonsfasilitetene i Motherwell i Skottland er Volve CE nå klare med egen serie tiptrucker Fra 45-tonneren R45D og opp til 100-tonneren R100E.

Ifølge Volvo vil tiptruckene lanseres i andre kvartal 2018. Utviklingen av de fire modellene er basert på datterselskapet Terex Trucks kombinert med kunnskapen fra Volvo Gruppen.

Modellene er R45D (45 tonn), R60D (60 tonn), R72D (72 tonn) og R100E (100 tonn).

Helt ny 100-tonner

E-serien R100E skal være en helt ny tuptruck som kombinerer kundetilbakemeldinger, kjente komponenter, ny teknologi og nytt design. Volvo skal med denne modellen tilby kostandseffektiv massetransport for gruve- og dagbruddsdrift, heter det i pressemeldingen.

Baset på TR-serien

Basert på TR-serien til Terex Trucks, har D-seriens R45D, R60D og R70D gjennomgått en del oppdateringer for å møte den standarden som kunder forventer for Volvo-produkter, står det videre.

Blant annet skal maskinene ha fått bedre sikt og bedre sikkerhetssystemer, i tillegg til "branding og support".

Terex Trucks tiptrucker forsvinner

Som følge av lanseringe av disse maskinene vil produksjonen av Terex sine tiptrucker bli stoppet en gang i fremtiden, men det er ikke kjent når dette skal skje.

Terex Trucks har produsert tiptrucker i 84 år.

Terex Trucks rammestyrte fortsetter

I pressemeldingen presisiseres det at produksjonen og utvilingen av Terex Trucks rammestyrte dumpere fortsetter som før.

Oppkjøet av Terex som ble gjennomført i 2014 var et strategisk oppkjøp som gjorde at Volvo kunne tilby tiptrucker til sine kunder. Men det var ingen hemmelighet at meningen med oppkjøpet var å nok en gang å kunne tilby Volvo tiptrucker i Volvo-farger.

Flaggskipet

Det er 100-tonneren som får mest oppmerksomhet i pressemeldingen og den blir omtalt som flaggskipet og som en helt nyutviklet maskin.

Den skal ha høy kapasitet, høy hastighet, effektiv hydraulikk, intelligent overvåkingssystem og førermiljø.

Maskinene blir produsert på fabrikken til Terex Trucks i Motherwell, fabrikken har også gjennomgått en "rebranding" til Volvo CE.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094