23948sdkhjf

Evenes får anleggshotell

Forsvarsbygg har signert kontrakt med Ramirent AS for å etablere og drifte et anleggshotell og byggherrekontor på Evenes flystasjon.

Nå skal anleggsområdet med anleggshotell og kontor for utbyggingen av Evenes flystasjon oppføres. Høsten 2017 ble første kontrakt tildelt for grunn- og infrastrukturarbeid på flystasjonen.

− Forsvarsbygg har god erfaring fra Ørland med et anleggshotell inne på flystasjonsområdet, og vi legger vekt på ordnede og kontrollerte boforhold for bygg- og anleggsarbeidere, som har lang reisevei til jobben, forteller direktør Olaf Dobloug i Forsvarsbygg.

Fram til 2027

Kontrakten på anleggshotellet og byggherrekontoret har en verdi på ca. 83.6 millioner kroner ex. MVA. Det var fem tilbydere i konkurransen.

Oppstart på byggeplassen er 1. juni, og anleggshotellet er beregnet satt i drift 1. september i år med avtalt drift fram til 2027.

− For Ramirent er dette et viktig steg på vegen for å levere gode totalløsninger til store prosjekter. Mye arbeid er lagt ned i dette anbudet, og vi vil takke Forsvarsbygg for tilliten og gleder oss til å komme i gang, sier Karl Erik Valentin Hansen, som leder Ramirent Temporary Space i Norge.

Ordnede boforhold

I flere år framover vil det være høy byggeaktivitet ved flystasjonen med tilreisende bygg- og anleggsarbeidere. Anleggshotellet blir et midlertidig bygg for bespisning og overnatting. I tillegg vil også entreprenørene ha anleggskontorene sine på området.

Det er tilrettelagt for at Forsvaret kan bruke fasilitetene i perioden ved behov, og det er beregnet plass til vel 180 sengeplasser og opp mot 100 kontorplasser. Det er lett å tilpasse byggene, modulbasert som det er. Anleggshotellet skal ha lomp, treningsfasiliteter og kantine.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093