23948sdkhjf

Største noensinne for NRC Norge

NRC Norge skal modernisere og bygge ut trikkebasen på Holtet i Oslo for Sporveien

NRC Norge er av Sporveien innstilt til kontrakten for modernisering og utbygging av trikkebasen på Holtet i Oslo. Kontrakten har en beregnet verdi på ca. NOK 400 millioner og er med det den største noensinne tildelt NRC Groups norske datterselskap.

Grunn - anlegg og baneteknikk

Kontrakten er en totalentreprise og vil involvere hele NRC Groups tjenestespekter innen grunn, anlegg og baneteknikk.

Sporveien la i anbudskonkurransen stor vekt på gjennomføringsevne, kvalitet og miljøhensyn, og innstillingen er således gjort etter en totalvurdering av dette samt pris. Arbeidet som skal utføres er en del av Sporveiens investeringsprogram for oppgradering av trikkesystemet i forkant av ankomsten av 87 nye vogner som vil øke kapasiteten til Oslo-trikken.

Verneverdige bygninger

Basen på Holtet skal bygges ut for mottak og drift av de nye trikkene som Sporveien har bestilt. I tillegg skal det etableres anlegg for vedlikehold av trikkens infrastruktur. Det er stort behov for oppgradering og nye spor på baseområdet. Dagens bygningsmasse, inkludert flere verneverdige bygninger tegnet av Erik Waldemar Glosimodt, skal oppgraderes og ivaretas på en forskriftsmessig måte. Dagens brakkerigg skal rives og nye kontorlokaler bygges.

- Vi vil bruke hele vår faglige bredde for effektivt og miljøvennlig gjennomføre et sentralt delprosjekt i Sporveiens modernisering av trikke-systemet i Oslo,» sier Øivind Horpestad, administrerende direktør i NRC Group.

- Vår organisasjon i Norge har lagt ned voldsomt med arbeid i dette anbudet, de fortjener honnør for å ha laget meget gode beskrivelser og planer for hvordan vi på best mulig skal kunne levere dette prosjektet i henhold til forespørsel. Hensyn til miljø og forebyggende tiltak for å i størst mulig grad unngå belastninger på ytre miljø ble vektet tungt i dette anbudet. Vi har lagt ned mye arbeid i nettopp planleggingen av dette og vil gjennom hele byggeperioden ha stort fokus på ytre miljø,» understreker Geir Nilsen, daglig leder for NRC Norge AS.

Oppstart på kontrakten er Mars 2018 med planlagt ferdigstillelse i Januar 2020.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094