23948sdkhjf

Nytt pukkverk dobler kapasiteten

Franzefoss bygde pukkverk på Lia i Trondheim tidlig på 1970-tallet. Det er nå gammelt og utdatert, og Franzefoss er i gang med å bygge Nye Lia.

– Vi bygger et nytt pukkverk for å møte dagens og fremtidens behov. Det nye anlegget vil være mer fleksibelt, ha høyere kapasitet og høyere tilgjengelighet, sier daglig leder i Franzefoss Pukk, Henrik Bager.

Dobler kapasiteten

De to første byggetrinnene består av utskifting av grovverket og mellomverket, og skal stå ferdig våren 2018. Det nye anlegget er dimensjonert til å ha en inngående kapasitet på 500 tonn i timen, en dobling av kapasiteten sammenliknet med det gamle verket.

– Det blir selvfølgelig mer moderne, men også mer effektivt og leveransedyktig. Verket vil stå innendørs slik at driften ikke påvirkes av vær og vind. Det gjør i tillegg at støy og støv blir så godt som eliminert, sier teknisk sjef i Franzefoss Pukk, Pål Rikard Thomas. Nye Lia blir dessuten styrt fra nettbrett.

– Det gjør at vi har hundre prosent kontroll til enhver tid, sier Thomas.

Totalleverandør

Det nye verket vil betjene både industri- og entreprenørmarkedet, og NCCs asfaltfabrikk, som ligger i samme område. Franzefoss har i tillegg begynt å prosjektere byggetrinn 3, som består av finverk med siloanlegg. Målet er at Franzefoss skal bli en stor totalleverandør av pukk på Lia.

– Det fremtidige markedet spiller en stor rolle for å sette sammen det riktige produksjonsutstyret. Kanskje vi kan tilby maskinsand som en erstatning for natursand når anlegget står ferdig, sier Thomas.

Byggetrinn 3 vil etter planen stå ferdig i 2019.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062