23948sdkhjf

Sporveien skal bli bedre byggherre

Entrepriser i milliardklassen skal utlyses for Sporveien. Nylig samlet den nye utbyggingssjefen, Hanna Rachel Broch, 80 prosjektmedarbeidere til Utbyggingsdagen 2018 for å styrke eget byggherremiljø.

– Vi er i en spennende tid med mange store og omfangsrike prosjekter foran oss, sier Broch.

I år håndterer Sporveien et investeringsbudsjett på to milliarder kroner, og opplever økt investeringsvilje som følge av befolkningsveksten. Utbyggingssjefen forteller at Sporveien ruster seg for å kunne tilby økt kapasitet og mer kollektivtrafikk for pengene.

Sporveien er hundre prosent eid av Oslo kommune, og er Norges største kollektivtransportselskap. Datterselskapene er Sporveien Trikken, Sporveien T-banen og Unibuss.

70 prosjekter

Blant utbyggingsprosjektene er utbygging av Holtet trikkebase og Grefsen verksted, arbeid med trikkeinfrastruktur, oppussing av T-banestasjonen på Helsfyr, utvikling av infrastruktur og byrom på Majorstuen og omtrent 70 andre infrastrukturprosjekter. Utbyggingsprosjektene henger blant annet sammen med Trikkeprogrammet, som innebærer 87 nye trikker i stallen.

– For å være rustet for ta imot nye trikker må infrastruktur utbedres, og vi må ha kapasitet til å parkere og vedlikeholde trikkene, sier Broch.

Selv har utbyggingssjefen lagt en tettpakket 100-dagersplan for sine første måneder i Sporveien, og er nå på dag 65.

Eget byggherremiljø

– Sporveien har 3700 ansatte og jeg har brukt mye tid på å bli kjent med organisasjonen, målsetningene og utfordringene. Vi har et stort samfunnsansvar, og det er helt nødvendig å få tilbakemeldinger fra egne ansatte og samarbeidspartnere for å kartlegge og styrke eget byggherremiljø, sier Broch.

Hanna Rachel Broch begynte i stillingen som utbyggingssjef i Sporveien 1. januar 2018. Hun har tidligere over 20 års erfaring som blant annet prosjektdirektør i Sweco og konserndirektør i Skanska.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094