23948sdkhjf

Blåste Leca 8 etasjer til værs

Det er ikke det vanligste å blåse så høyt. - men det blåste de i

- Det er ikke det vanligste å blåse så høyt. Det stiller oss overfor noen utfordringer, for jo lengre slange vi må bruke, jo mer går det ut over blåsekapasiteten. Høydeforskjellen er også en begrensende faktor. Men stort sett går dette bra, sier Storvik.

Satte pers i blåsing

Sjefen i Vestfold Gulvavretting har satt pers i blåsing. Åttende etasje i det som en gang var Tønsberg rådhus, har fått 200 kubikkmeter lettklinker i gulvet. Og det uten at noen har trengt å løfte en eneste kilo.

- Leca er ideelt i et slikt gulv. Det veier ikke så mye, samtidig som resultatet blir godt, konstaterer Jaroslaw Szalkowski. Han driver Jarex Byggeservice, som gjorde selve blåsejobben for Vestfold Gulvavretting.

Jarex er spesialist på å blåse Leca. – Vi har drevet med dette i 17 år. Her gikk alt på to dager. Med 90 kubikkmeter på ett lass måtte vi få kjørt tre turer for å få nok, forteller Szalkowski.

Teknisk anlegg

Det er lokale krefter som står bak bygget som nå får navnet Stasjonen. Strøm-Gundersen Vestfold er totalentreprenør for eiendoms- og parkeringsselskapet Micasa, begge med tilholdssted i Tønsberg.

- I første etasje blir det restaurant og bar, mens det skal være kontorer i resten av bygget. Når vi vil blåse Leca så høyt, er det fordi gulvet i åttende etasje blir høyere på grunn av det tekniske anlegget der, forklarer formann og anleggsleder Richard Fikse. Det tidligere rådhuset er bygd opp med to ekstra etasjer.- Åttende etasje er trukket litt inn og får en stor takterrasse rundt. Da trengs det noen ekstra isolasjonslag for å ivareta varmen fra etasjen under, og da blir etasjen såpass mye høyere at det må kompenseres med løs-Leca inne. I dette tilfellet er det snakk om 42–43 centimeter med Leca, supplerer Bengt Ove Storvik.

Abonner på AnleggsMagasinet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125