23948sdkhjf

Wacker Neuson lanserer batteridrevet minigraver

EZ17e blir lansert under årets Intermat-messe og blir tilgjengelig fra 2019

Wacker Neuson har er av markedets bredeste utvalg av lette nullutslippsmaskiner, og dette er utvilsomt en viktig utvidelse av den elektriske porteføljen.

En portefølje som for tiden består av to batteridrevne stampemaskiner, en dual power kompaktgraver, to elektriske hjullastere, elektrisk beltedumper og en batteridrevet vibroplate.

Kommer i 2019

Den batterielektriske zero-tail minigraveren EZ17e blir tilgjengelig fra 2019, dermed ser det ut som at JCBs nye el-minigraver blir tilgjengelig først (slutten av 2018).

Batteri og nettstrøm

EZ17e kan kjøres på batteri, eller man kjøre den på nettstrøm. Den kan også lades mens den er i bruk, takket være ladesystemet.

Maskinen skal ha samme prestanda som diesel-versjonen. Batteriet er plassert i motorrommet og EZ17e veier det samme som diesel-versjonen.

Fire timers lading = en dags bruk

Batteriet er av typen lithium-ion som Wacker Neuson har brukt noen år allerede.

Maskinen har integrert lader og ved lading fra vanlig uttak (110-230 V), tar det en natt.

Bruker man hurtiglader skal det gå unna på fire timer.

En lading holder til 5 timers bruk i POWER-mode eller 7 timer i ECO-mode.

Det kommer flere:

Wacker Neuson har som hensikt å tilby nullutslippalternativer i alle deres segmenter, står det i pressemeldingen. Ut i fra det kan man kanskje forvente å se batterielektriske teleskoplastere, valser og hjulgravere. For Wacker har nullutslippsversjoner i stort sett alle deres segmenter ellers.

Kommentar:

Det at det nå blir konkurranse i det snevre el-gravermarkedet, markerer starten på en ny trend og det blir nok oppfattet som positivt fra anleggsbransjen.

Abonner på AnleggsMagasinet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094